Po delší době jsem se dostal k aktualizaci
.
V akva došlo jen k menším úprávám kořenů a kamenů. Bohužel kořeny i po dvou měsících stále plavou, tak musí být zatížené kameny. To má bohužel za následek hromadění bordelu pod kameny. No budu tomu muset dát ještě čas.
Dnes jsem přidal do akva rostlinku Hydrocleis nymphaeoides snad se jí bude dařit a ryby jí dají pokoj.
Co se týká ryb, tak nedošlo k žádnému úhynu. A. heckelii vykazují největší náznak růstu, některé už předehnali i B. cupido. Zato B. wavrini jsou stále celkem mrňavé, i když na dvou kusech je znatelný růst, ale nebudou to v růstu žádní rychlici.
Reganky se přecpavají neustále k prasknutí, ale mám z nich smíšené pocity. Z úkrytů vylezají jen co se týká žrádla, jinak jsou stále zalezlé ve změti kořenů a kamenů.
Příští týden dorazí S. daemon, tak nebude v akva jen osamocený kus (bohužel dřív jsem to nestihl zařídit). Jen mám trochu obavy nové kusy budou mít něco kolem 8 cm oproti 14 cm kousku v akva. Ale snad to zvládnou.
S touto osádkou bude akva už kompletní a na hranici možností. Musím vymyslet co do budoucna zredukovat. Dost jsem se nadchl pro Satanopercy acuticeps, ale bohužel by aktuálně nebyly kam dát. Ale naživo je to opravdu nádherná rybička.
Aktuální osádka tedy je:
6 x Acarichthys heckelii
5 x Biotodoma wavrini
2 x Crenicichla Regani sp. PURUS
9 x Biotodoma cupido
1 x Satanoperca daemon
2 x Peckoltia vittata
14 x Paracheirodon axelrodi
2 x Sewellia lineolata (na dožití, bohužel pokud nevypustím akva, nepodaří se mi je chytit)
4 x Corydoras panda
1 x skalár manacapuru (zatím stále neudán
).