huhu píše:'Zase som 3 strany "prespal" a oplatilo sa Vitaj pekne medzi nami, ucite sa tu vela naucis ako sme sa naucili aj my Juraja vobec nepocuvaj, velkost nadrze predsa nemoze ovplivnovat osadku . Ked vyjde nieco podobne mne (zatial som vo faze projektu domu) tak tiez s vysokou pravdepodobnostou pojdem opat do afriky, preco by velke nadrze mali patrit len amerike. A ak raz dojde na slova nemenovanych amerikancov, tak kupim 3500 neoniek a budem mat amazonku
Ale teraz vazne, kup testy ako chalani pisu a v prvom kroku zisti tvrdost vody (to urcite bude stacit aj ked budes mat len papierovy test). Aby si ju fakt nemusel "dochucovat" a podla toho sa zariadis. Potom sa urcite naucis ako to je ked ryby maju zlu vodu a kedy este nie, to teraz neries, este nieje co. A napadlo mi este jedna vec, nemohol si kupit namiesto 12.000l cerpadla radsej 2x6.000l? Mne to pride rozumnejsie, vies viac regulovat prud vody a mas zalohu v pripade poruchy. Jo a este jedna vec, aj ked to je maximalna vec vkusu. Ja by som asi pridal viac, viac, este viac kamenov. Nekupuj ale chod nazbierat
Dakujem za milé prijatie
Vodu si meriam pravidelne lakmusovým papierikom, bývam na žitnom ostrove, podla mne dostupných info. je tu ideálna voda pre chov cichlid,čo potvrdzujú aj moje merania. Kamene samozrejme doplním no nemal som odhad na začiatok som kúpil 150 kg piesku a cez 60 kg kameňa + ďalšie veci na údržbu, auto mi "sadlo" a peňaženka zakrvácala. Myslel som že mám všetkého dosť, no akosi sa mi kamene v nádrži stratili . Ak pôjdem po prvé ryby dokúpim ďalšie kamene.