od Janek » 17 Máj 2016, 22:49
To plašení nevím, i když mám teorii. Začal jsem takhle teoretizovat díky svým bichirům jelikož u těch neskutečně bije do očí rozdíl v chování kdy mají hlad a kdy ne.
Takže prosím brát s rezervou, je to jen moje teorie
1. a asi nejjistější bod, týden s tou patentkou je hrozně málo, spousta ryb potřebuje delší dobu na to aby přešly ze zobání krmiva z nutnosti na hltání. Pak takovou známou koretru uvítají tak jak popisuješ a vidí jí za každým pohybem.
2. celkem ošemetná teorie je že creni jednoduše mají hlad, jsou to lovci ze zálohy, takže rozhodně nebudou brázdit volný prostor, ale přejdou do loveckého modu kdy vyhledávají skrýše odkud by mohly něco ulovit, což se samozřejmě v akva nepovede pokud nejsou krmné rybky.
3. a vůbec nejošemetnější teorie je že se ti satani plaší právě kvůli creni, cítí jejich změnu stavu, že jsou na lovu a ačkoli nejsou v ohrožení tak jsou citlivější na jakékoli podněty, stejně jako když bych měl 200 neonek červených a hodil k nim 12 skalár nebo terčovců, nikdy žádný skalár nesežere dospělou neonku, ale stejně pujdou do hejna, je to pud a reflex.