Takže keďže je tu mrtvo a stále nadávam, že toto fórum je už skôr zamerané na ameriku ako na afriku možno sa tu ešte nájde nejaký priaznivec.
Update:
Po problémoch s vytieraním rýb som tušil, že tie kamene, ktoré som použil asi nebudú vhodné. Vodu dávam studňovú a tá je sama o sebe tvrdá. Kamene boli vápence a teda pridávali vode ešte na tvrdosti. po pol roku ani jedného výteru som si povedal dosť a vymenil celý interiér. Použil som klasiku kamene z rieky Váh krásne ešte obrastené riasou takže to vyzerá prirodzenejšie ako bledé kamene a tmavé pozadie. Na moje prekvapenie po 2 týždňoch som prišiel z práce a jedna samička už v rohu akvária s plnou papuľkou
Druhá vec ktorá sa zmenila je osvetlenie. Používal som nejaké noname 2x6500k žiarivky. Teraz mám vpredu sylvania aquastar 10000k a vzadu osram skywhite 880, ryby majú krajšiu farbu a som spokojnejší.
Ako poslednú vec o ktorej sa zmienim je to, že som pred prerábkou daroval mojich 3 prísavníkov kamarátovi do nádrže s koreňmi a do mojej si tak ako si to malawi zaslúži dám ryby vhodnejšie a to sumčekov syndontis.
V najbližších dňoch dám foto a video ako to aktuálne vyzerá.