Porušil jsem své předsevzetí ohledně maximální velikosti ryb do 25-28cm v mé 800l a znovu si objednal tyto momentálně nepříliš dostupné a nádherné cichlidy.
Když se objevili v květnu v nabídce u Glasera, nemohl jsem si prostě pomoct!!!
Po čím dál horších zkušenostech s komunikací s firmou Aquamaster jsem to ani nezkoušel a spojil se rovnou s Tomášem Kučerou v Mělníku.
Komunikace jako vždy na výbornou, ryby mi objednal, dorazili a ještě mi je na pár týdnů ubytoval dokud jsem nesladil s Blegonem společné datum na výlet do Mělníka. Objednáno a dovezeno od Glasera bylo 6ks ale hned po příjezdu do Vivaria mi pan Kučera psal že jeden kus to asi nedá a opravdu do druhého dne nedal.
No co ... 5ks taky dobrých a třeba se nějak zadaří s párem i když jejich výtěr neplánuju - je to asi trochu jiný level .
Udělali jsme si s Ondrou myslím si pěkný výlet pro ryby a Ondra i s nějakýma rybama pro Tomáše Kučeru a Vlastu Kotyzu
Bylo zase na co koukat i když cichlid bylo o poznání méně než při naší loňské návštěvě. Pokec na krámě s chlapama jako vždy v pohodě, jen nebylo tolik času ... bylo tam od otvíračky slušně narváno a Tomáš s Romanem se museli pěkně otáčet!
Ryby jsem dal do karantény a na vykrmení do momentálně prázdné 200l vytíračky - byly to cca 4cm mrňousci. Žerou od samého začátku parádně, skoro cokoliv ale učí se i na to co neznali. Nerostou tak rychle jako třeba V. synspilum, breidohri nebo V. bifasciata které jsem měl ale celkem to jde.
9.6. po příjezdu měli těch 4cm. Přelovil jsem je skoro po 2 měsících minulou neděli do 800l, kde jsem usoudil už je nikdo nesežere
Při přelovení 1.8. měl nejmenší kus 7cm a největší 9cm. Celkem tam zapadli, osmělují se, nikdo po nich nejde akorát Crenicichla sp. Atabapo je občas prožene když se ji snaží obrat o kousek masa.
Pár mizernejch fotek, jsou v tý nádrži mezi ostatníma malý a chvilku nepostojí.