Včera bol deň D
Priviezli mi akvárium aj s vybavením (neživým - filter, svetlo, kryt, UV, roztok do vody, štrk).
Nie je nad to vybrať si skvelého dodávateľa
Poprosil som Fuljerovcov o pomoc so "štarovacím balíčkom pre zabehnutie"... a prišiel zabehnutý filter a medzi náplňami dokonca už bol dlhšie používaný "tanganyický" matrix + sáčok s extra bio kultúrou od nich). Kamene, ktoré už netrpezlivo čakali asi týždeň na terase, si teda ešte riadne počkali, kým som zistil, čo kde a ako zapojiť a odhodlal sa konečne k nasypaniu prvého vrecka piesku a napusteniu prvých pár litrov vody
Potom prišli na rad kamene a stavebná činnosť.
Designovo založené dcérky asistovali, kontrolovali a fotili (každý kameň má asi 10 foto na profilovku), nosili mi ľahké občerstvenie a povzbudzovali a vraj nepôjdu spať skôr ako to bude hotové a zasvietené
Moja skvelá žena (ja ju chápem, nie každý je akvarista od malička, ale aj ona verím bude
) s veľkými obavami zaliezla do spálne ( či to nepraskne, či to podlaha udrží, či to nezačne tiecť, či... asi to tu všetci poznáte). Ale aj tak je super, že to dala a že mi dovolila tento návrat do "africkej mladosti"
Okolo 19tej už akvárium bolo "nadizajnované" - porota ho jednohlasne odsúhlasila a tak som sa pustil do napúšťania a priebežného dopĺňania EasyLife roztoku.
Najviac som tŕpol pri spustení filtra a UV, ale všetko prebehlo bez problémov. Cca hodinku potom ako bežal filter som vypustil aj sáčok s vyklepanou kultúrou, hádam jej bude u mňa dobre. Dokonca krátko po 22hod som nejak poskladal aj kryt s osvetlením a prebehlo slávnostné zasvietenie - to bolo radosti! (a fotiek
).
Ďalším krokom (asi už dnes) bude výstavba obytných štvrtí pre Zlatých Ocellatusov (=uloženie ulít a spol) a možno už aj rastlinky stihnem cestou z práce zobrať
... len stále netuším, čo s tými lesklými mušličkami, bez ktorých mi to asi baby doma neskolaudujú