Tak už je to tu
Dnes sa moja malá Tanganyika konečne zaplnila!
Doviezol som si novú, zdravú veľkú Cryptocorynu, ktorú som zasadil ešte pred nasadením nového afrického osadenstva - podľa mňa to pekne spestrila a do budúcna ponúkla predovšetkým Leptossomám peknú možnosť súkromia.
Takže po dlhom výbere a preberaní všetkých kombinácií a možností tu prikladám zoznam nového "bytčiansko-tanganického" osadenstva (ktoré sa moc nezmenilo oproti predpokladanému):
20 x Cyprichromis Leptosoma Kitumba (zmena oproti pôvodne plánovaným "Kekese"
15 x Lamprologus Ocellatus Gold
10 x Enantiopus Kilesa
6 x Altolamprologus Compressiceps Musa "Gold head" (namiesto plánovaných 10 som 4 ubral, ak by som do budúcna pridal ešte nejakých "skalných" obyvateľov)
Rybky sa po nasadení krásne zabývali a celkom oťukali, do cca 3 hodín od vypustenia už majú plus-mínus vytypované svoje útočiská, aj keď nejaká zmena isto bude. Som ale veľmi šťastný (aj napriek 2 rybkám = jeden ocellatus a jeden gold head, ktoré boli najskôr v rohu stresované, ale potom to rozchodili ), že všeeeetky rybky to prežili bez nejakého výrazného stresu alebo nebodaj zranenia apod.
Dokonca už vidím aj množstvo šarvátok medzi týmito puberťákmi (3 - 6 cm podľa druhu) asi najhoršie to znášajú prísavníci-zabiehači, ktorým sa skončili zlaté časy a budú musieť z pôvodne plánovaných 150 litorvých teritórií nejakých 149 ubrať
V prvých dňoch budem pozorne sledovať správanie rybiek, dýchanie, plávanie a spol a aj testovať vodu každý deň - preventívne ... nechcem tam sypať/liať žiadne aditíva, rád by som, aby sa to zabehlo a "zžilo" s novým osadenstvom prirodzenou cestou (ako sme to robili kedysi v stredoveku = pred 25 rokmi ).
Menu, ktoré sa bude zo začiatku podávať viackrát denne (pretože puberťáci toho čosi zjedia - viem, mám aj v ľudskej podobe také kúsky doma), kľudne aj 6-8krát/deň v menších dávkach (zo začiatku aj kvôli menšiemu špineniu nádrže), budú tvoriť mrazené cyklopy, neskôr sa pridá aj niečo naviac...
Držte palce a vopred vďaka za každú radu z Afriky, Ameriky, aj Antarktídy