od Janek » 30 Jún 2016, 17:29
Ty ryby co ti nabízí Radim a Ondra nepodceňuj, jsou to docela oříšky na určení a kdo ví co to je, hlavně divoké nádherné kusy. Do tvého akva k požadavkům takřka ideální mimochodem.
Ten tvůj odpor k "tuctovým" rybám je mi absolutně nepochopitelný a nesympatický, osobně mi to vůbec nesedí k chovatelství a lásce k rybám, ale naopak jen jako honění trika kdo má "vzácnější" rybu, kor když se kolikrát ty "raritky" nestihnou ani zabydlet a pokračují v cestě. Ale budiž, to je věc názoru a povahy, neznám tě, nebudu soudit. Jen by to chtělo z tvé strany nejdřív zjistit něco o té rybě než jí dáš nálepku "obyčejná" a v podstatě pohaníš rybu která se někomu líbí.
Glaser Regánky měl, už jsem je měl takřka objednané ale sešlo z nich... nicméně pokud netrefíš kvalitní kusy, vyjde ti z toho celkem nevzhledná ryba. Je to podobné jako s luteusem, který je rozdělený na třídy/fáze podle žlutosti. A navíc to jsou telata, on i 30cm pterygo nebo hypo je hromburác, natož 40. Na uklid jsou taky vrtkaví, dokonce záleží na povaze. Měl jsem stejné sumce a jeden se válel a žral jen krmení, druhý mi dokonale leštil skla, to člověk neodhadne, ale když jsem toho leštiče tenkrát dal pryč, za pár dní bylo vidět jakou hromadu práce zastal.
Za sebe nedoporučuju učelně pořizovat na čištění, budeš jen zklamaný jak se ti na to vyprdne, v opačném případě to ber jen jako +
A já budu zase protlačovat ryby na které se sám chystám v budoucnu, nebo je mám pořád v zásobníku co by kdyby.
Věčně nedoceněné L075 .... užasné atraktiní a AKTIVNÍ ryby, ideální vzrůst, nikdo ti nezaručí že pro tebe budou pracovat, ale rozhodně tě budou bavit.
Jestli budou schované nebo ne, to není o rybách, to je o chovateli a podmínkách, ale rozhodně být tebou prděl na nákup 1 kusu, ale pustil pár peněz a koupil tak 4 kusy stejného druhu. Ta skupinka vypadá neporovnatelně lépe, lépe se cítí a i tu stydlivost to potlačuje. Hrozně moc lidí podceňuje skupinové chování eLek, přitom mají svoje nádherné zvyky a interakce které jeden kus nikdy neukáže. Na takovou skupinu plně vzrostlých krásných sumců může být člověk po pár letech opravdu pyšný, copak jeden kus.