Dobrý deň,
mal som problém s kalom, stále sa mi usádzal prevažne na jednom mieste, čo sa mi vôbec nepáčilo... Skúšal som všetko aby som ho poslal do filtra kde patrí . Natáčal som trysky – menil smer prúdenia vody, menil som výkon čerpadla, menil usporiadanie kameňov ... Všetko bolo márne. Zhodou okolnosti mi známi daroval pár hrsti kvalitných bielkovinových granúl s vysokým obsahom Astaxantínu (na lepšie sfarbenie rýb). Jednak sa ryby začali krásne vyfarbovať čo je super no čo je ešte lepšie, môj problém s kalom sa úplne vytratil. Finta je v tom, že granule sú onoho väčšie ako papuľky rýb takže trvá cca hodinu kým ju poobhrýzajú . Pripomína to rybací futbal, kde sa snaží dostať mojich skoro 150 futbalistov k lopte
(hádžem im tam aspoň 8 ks). Prúd vody unáša granule rovnako ako kal do jedného miesta. Ryby v neúnavnej snahe o odhryznutie si kúsku granuly cca 1 hodinu víria kal a ten sa postupne dostáva do filtra.
Výsledok celého je ,že ryby sú penke vyfarbené, v nádrži je minimu kalu a ja si rád pozriem ryby futbal, a môj hviezdny útok Messi, Neymar Suarez