Kluci rád bych Vás poprosil o radu. Ti moji blbouni zase blázní.
Ryby jsou po párech zalezlý mezi kořeny, po akváriu se moc nepohybují.
Jinak jsou aktivní, žerou normálně, výkaly normální tmavý, jen jsou prostě převážně zašití mezi kořeny a ten jejich věčný pohyb po akváriu, šmejdění a hledání žrádla po celým akváriu mi chybí. Taky bych řekl, že jsou možná lekavější.
Předpokládám, že důvodem bude právě ta redukce hejna a že si to pořád nejsou schopni "srovnat". Je fakt že od těch problémů je to měsíc, ryby jsou jinak zdravý a asi bych tomu dal čas, ale manželka je z toho nesvá mnohem víc než já
Parametry vody jsem kontroloval opakovaně, i zkoušel jiný testy. NO3 10-20ppm, NO2 i NH4 0/neměřitelné, vodivost 170uS, teplota vody 26st.
Takže přemýšlím, čím akva doplnit, aby se zaměřili i na něco jinýho než jen na sebe?
Ideálně jižní amerikou a "rozumně sehnatelnýma" rybama?
Asi nejvíc by se mě líbily Krobie Xinguensis, ale kde je koupit? Co jsem googlil, tak možná skusit poptat v gigaexotic, zítra mám cestu do Brna, tak bych se mohl zastavit i s dětma ve sklorexu hodit tam řeč (dnes tam bylo plno a navíc jsem spěchal, takže absolutně nebyl prostor cokoliv řešit).
Skaláry jsou asi k (normálně neustále šmejdícím) geošům nevhodný (jak jsem tady vyčetl). Dneska jsem byl ve Sklorexu pro mražený krmení a koukal jsem co mají a čím by se dalo akva doplnit.
Měli tam krásný Metynisky (bohužel na ně mám malé akva), pak mě zaujali Mesonauty (ale tam platí to stejný jako pro skaláry), kančíci všechno velký druhy. Satanoperky už tam nemají (ale o těch bych do 200l ani neuvažoval, jen pro info ostatním), jiný druh geoše taky ne...
No z aktuální nabídky pokud bych chtěl jižní ameriku, snad jen Akara Hnědá, ale to je ryba co mě ničím neláká. Apisto nevím proč, ale nějak mě k tomu osazenstvu nedávají smysl.
Nabízí se řešení napsat Ondrovi jestli ještě má Taeniopareiusy (předběžně jsem se na nich s ním domlouval napodzim)(jenže to je pak na celodenní výlet), doplnit Redheadama a nebo koupím jako Wunti Gavůnky
Předem děkuji moc za jakýkoliv tip na vhodný ryby, kterým by samotní geoši byli ukradení a po pár prohnáních pak taky někam nezalezli.
Ještě se nabízí rozhodit kořeny na dvě hromady a tím jím rozbít teritoria, alke nevím jestli by to nebylo ještě víc kontraproduktivní. Samozřejmě se nabízí většíé akva, ale zatím doma neprůchozí...