Krmím dost, jsou to hrozný popelnice, vyluxují všechno co se do akvária dostane.
Teď jsem byl dva melsíce přes týden pryč, tak krmila žena. No první týden jsem mel velkou obavu o Elvise. Prý ho ostatní pěkně šikanovali. Pohublej a zalezlej v kořenech.
Přes víkend jsem pořádně zakrmil, na týden nachystal do kelímků manželce víc krmení. Dokonce sama od sebe chtěla dávat rybám mražený...
Během té doby ryby zase povyrostly. Dle všeho to vypadá na 6 samců a 6 samic
Nakladeny jikry od několika párů a tento týden poprvé vodily
To bylo radosti, ráno ovšem dle očekávání vše pryč.
Každopádně z Elvise se klube samička
Aktuálně jsem švagrovi věnoval jednoho ancíka a opravdu se už musím dokopat k tomu ryby nainzerovat. Předběžně jsem se ptal, zda by o ně neměli zájem v Brně ve Sklorexu (chodím tam pro mražený krmení) a možná skončí tam...
Takzě v brzké době bych to rád zredukoval na 6 geophágů (3 páry). Ancíka si nechám jednoho a seženu mu dvě samice (zdroj by byl). Neonek je cca 22, většina má kolem tří let, takže tam taky dlouho nebudou.
Přemýšlím čím bych akvárium výhledově doplnil. Další geoše asi ne. Ty biotodomy, guianacary nejsem si jist. Přecijen b to chtělo spíš ještě o kousek menší ryby... Něco menšího a do středu nebo horní části nádrže.
Napadly mě větší druhy sekernatek, ale úplně mě nepřesvědčily. Máte někdo nějaký nápad? Jsou to zatím jen úvahy a nebráním se ničemu.
Uvažoval jsem i o “menších” skalárech (rio nanay), ale mám to akva hold malý... :/