Zdar , máš to pěkný ! Tak Creni Cardiostigmu jsem měl taky , původně 2 kousky asi 5cm . Ale řezali se od malička takovým způsobem že jsem jednu musel dát kamarádovi a jednu jsem si nechal . Vyrostla z toho za 2,5 roku 20cm nádherná štika . Nebyla vyloženě agresivní k podobně velkým rybám ale nesměli se o ni moc zajímat na jejím místě pod kořenem , jinak se dokázala ubránit všem . Co se ji ale vešlo do tlamy to sežrala
Z nějakýho důvodu si po dvou letech v klidu ve společný nádrži usmyslel samec Paratheraps Breidohri (nejklidnější a nejmenší Paratheraps kterýho mám) ,
že bude okupovat místo pod kořenem kde Creni celou dobu v klidu vegetila a odkud ji nedokázal vyhnat ani P. Managuensis . Začal ji systematicky napadat , vylákal ji vždycky ven z kořenu zakousli se do sebe tlamama , kterou měl Breidohri o mnoho menší než Creni . Pak se pustili ona si zajela lízat rány pod kořen a ten zmetek se otočil a šel do ní znova ! Většinou všude píšou jak jsou Breidohri nejklidnější ze všech Paratherapsů a já s tím celkem souhlasím ale jak jeho ta Creni točila .... Zajímavý bylo že Breidohrák neměl na tlamě z těch bitek kdy se do sebe zakousnutý přetahovali skoro žádnej šrám a Creni měla tlamu úplně rozervanou . Dopadlo to tak že ji úplně ukousal horní pysk , ten se jí sice po čase zahojil ale než jsem je stihl rozsadit tak ji zase začal šikanovat a úplně ji uhonil a utýral . Měl jsem ji blbec odlovit ale říkal jsem si Creni je ostrá a tvrdá ryba , ona si ho vychová ...
Takže teď mi plave v nádrži spokojenej a klidnej samec Breidohri , kterej nikomu nic nedělá a nikoho si nevšímá a já si jen představuju jak velká by ta krásná štika asi teď byla ...?
Jinak to s těma "utečenejma" cvrčkama po bytě a nasranou manželkou znám taky
když je v tý krabičce živý koupím tak je radši zmrazím aby mi neutíkali rovnou z hladiny a já nemusím kvůli jejich otravnýmu cvrkání stěhovat křesla , lézt za kuchyňskou linku a já nevím co ještě .
Tak ať se ti daří !
Foto č.1 - Crenicichla Cardiostigma před atakem P. Breidohri
Foto č.2 - Paratheraps Breidohri "neškodnej kliďas"
Foto č.3 , 4 - Creni po útoku