- už im dali aj mená: Sheldon, Rocket, Speedy apod
A to sa v najbližších dňoch chystá pristátie 2-3 prvých "Ancistrusov na mesiaci", nech sa už začne vytvárať aj reálna bio-atmosféra v akváriu - bojím sa ale, že decká budú chcieť s nimi aj spať

) a áno
 ) a áno   , pridal som aj zopár tých slávnych trblietavých mušličiek. Doplnil som časovač a stmievače osobitne pre každú lampu.
  , pridal som aj zopár tých slávnych trblietavých mušličiek. Doplnil som časovač a stmievače osobitne pre každú lampu. 
 ), aby nám zabehli africké jazierko u nás
 ), aby nám zabehli africké jazierko u nás  Nemohli sme sa dočkať, tak sme do toho šli už o deň skôr ako bolo plánované. To bolo radosti, slávnostne sme si boli u Fuljerovcov prevziať sáčok s 3 (slovom "troma") prísavníčkami Ancistrus Gibbiceps a s najväčšou opatrnosťou (pretože v aute nemáme bezpečnostné sedačky pre prísavníky
 Nemohli sme sa dočkať, tak sme do toho šli už o deň skôr ako bolo plánované. To bolo radosti, slávnostne sme si boli u Fuljerovcov prevziať sáčok s 3 (slovom "troma") prísavníčkami Ancistrus Gibbiceps a s najväčšou opatrnosťou (pretože v aute nemáme bezpečnostné sedačky pre prísavníky  ) sme ich viezli domov a opatrne vypustili do ich novej africkej domoviny.
 ) sme ich viezli domov a opatrne vypustili do ich novej africkej domoviny. Takže hlavnou úlohou bude predovšetkým tieto dva druhy sledovať a reagovať na ich vzájomné správanie (lepšie ako čumieť na telku po večeroch).
 Takže hlavnou úlohou bude predovšetkým tieto dva druhy sledovať a reagovať na ich vzájomné správanie (lepšie ako čumieť na telku po večeroch).

peter píše:Ahoj takino, nie je to zlé. Ja by som kvôli Enantiopus killesa rozdelil tie šutre do rohov, jeden vyššie, druhý nižšie, tak aby vznikli 2 ohraničené"sídliská" pre "ocellatov" v rohoch, oddelené od Enantiopus-ov a pridal by som ešte ulity. Ja som použil 50ks neothauma tanganyicense, ale dobrá je aj ulita z obchodu(polotovar na prípravu jedla) alebo z prírody. Tým by Ti by ostal väčší priestor pre "killesy" vpredu a v strede až po zadnú stenu akva. Toto je môj pohľad. Nech sa rybám aj Tebe darí.
 O tej vrahyni nádejných bežcov - Helene - počujem prvý raz, zatiaľ som mal teda v zálohe rybky, čo ich pojedajú, keby niečo - ale takto by som aspoň v budúcnosti (keď už bude každý cm2 priestoru vychytaný) nemusel uberať stávajúcim obyvateľom životný priestor (resp. slimák ho asi potrebuje o dosť menej).
 O tej vrahyni nádejných bežcov - Helene - počujem prvý raz, zatiaľ som mal teda v zálohe rybky, čo ich pojedajú, keby niečo - ale takto by som aspoň v budúcnosti (keď už bude každý cm2 priestoru vychytaný) nemusel uberať stávajúcim obyvateľom životný priestor (resp. slimák ho asi potrebuje o dosť menej).

Naviac som zistil, že pod veľkým kameňom sa zospodu po bokoch dali vytvoriť zaujímavé jaskynky, ktoré sú aj pekné a možno budú aj užitočné, prísavníci si ich okamžite obľúbili.
 Naviac som zistil, že pod veľkým kameňom sa zospodu po bokoch dali vytvoriť zaujímavé jaskynky, ktoré sú aj pekné a možno budú aj užitočné, prísavníci si ich okamžite obľúbili.  ).
  ).
 , ale aj tak sú skvelí!
  , ale aj tak sú skvelí!
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia