Ahojte pridám aj ja svoju trošku skúseností s týmito rybkami.
Začal som s 5 kusami 3-4 cm. Predchoval som ich cca na 7-8cm a pustil do veľkého akvária a stále dúfal, že bude pár. Pár som mal ale ostatné 3 kusy boli samce. Pár krásne prosperoval aj vyviedol mladé parkrát. Potom zrazu samička odišla /asi sa zadusila krmivom, nemala na sebe jedinú ranku a samec sa staral a tvrdo sa bránil malé územie aj samičku/.
Ako náhle som prišiel o samičku do týždňa sa agresivita znásobila a ďalšie tri kusy samcov dostávali zabrať až to ten najnižšie v rebríčku nevydržal. Zostala s neho len kostra rybky ho roztrhali a prísavník dopapal. Nechal som si toho samca/pekný a bolo mi ho ľúto/ a dal som tých dvoch ostávajúcich samcov preč aj ryby, ktoré tam boli predtým pre okrasu a rozptýlenie (Pancierniček trinidadský [Hoplosternum thoracatum] 4 ks 15 cm + par cm samce aj penové hniezdo stavali a robili bordel v noci).
Samec už nemal samcov ani ryby na rozptýlenie a snaží sa napadať všetky ostatné samičky. Samce mu to už vysvetlili odtiaľ potiaľ. Rozdelili akvárium, kde to teraz nieje úplne ideálne + vysoká teplota vody kvôli teplu.
preto som ochotný posunúť samca cca 15-17 cm možno viac.
[img]google.com/drive/folders/0B_V48RXCgHBMfmtXYkFSc2RSdzJ5NFZBeHhqb0REN0VrS2d4bEVtWGV1dS1PZ1ktT3NLNlU[/img]
Mne z toho vyšlo len jedno
........