Krásne ryby, krásne fotky. Osobne som fenestratu nikdy nemal, ak nepočítam catemaco. Tiež sa mi niekedy tie tvary tela nepáčili, ale zasa mať to pomiešané s rybami iných tvarov... prečo nie? Nie je to tak dávno, čo som ten problém mal - len astronotusy. Síce v 4 rôznych farebných variáciách, ale stále len astronotusy. Chcel som niečo na spestrenie. Rivulaty a herosy ma neoslovili. Ani meeki neboli to pravé pre mňa. Všetko to bolo akési "malé". Potom som "objavil" petenie (krátko predtým som "objavil" Jancibie a ešte jedného nemenovaného cichlidára, ktorí zverejnili na nete článok o návšteve jednej akvaristickej ikony v Nemecku). Podľa mňa boli petenie k astronotusom ideálne. Potom boli aj nejaké parachromisy, tiež iný tvar tela. Ale aj tak to chcelo aj niečo iné - tak prišli bocourti. A tiež maculicauda, argentea, catemaco... Práve tá pestrosť je na tom zaujímavá. Pozerať sa na 4 druhy parachromisov a nič iné, to by ma tiež nebavilo.
Tieto fenestraty sa mi tiež páčia. Kým to nemá tukový hrb, ktorý vyzerá ako rakovinový nádor, tak to moje oči akceptujú. Dokonca sa im to páči
No, zasa som sa tu trochu vykecal... Jancibie, davaj ešte nejaké fajné foto