Belial píše:Deppi som mal chvíľu aj ja a u mňa to boli kľudné rybky. A rástli teda naozaj rýchlo...
Ja by som povedal, že povahou je to to isté, čo carpintis, rastie to trocha rýchlejšie, ale zas väčšina ľudí, ktorí majú/mali carpintisy, ich nemajú zdravé. Čiže som toho názoru, že to rastie rovnako ako zdravý carpintis (všetci poznáme ich biele výkaly a nechuť do žrádla - parazity). Inak u deppi som nikdy žiadne "carpintis problémy" nevidel... Mám doma 20+ cm samca a ten už v spoločenskom uštval 2-3 samice aj napriek tomu, že tam boli terčové ryby a aj oveľa väčšie ryby ako on sám... Čiže vnútrodruhová agresivita je na maxime. Podľa mňa sú tieto deppi na seba svine. Podobne ako salvini a pod. Samce majú rozdielne povahy, môže byť kľuďas a tiež môže byť nenapraviteľný agresor... Podobne som to mal aj pri carpinťákoch.
Jednoducho sa mi žiada povedať, že je to klasická stredne veľká SA cichlida ako napr salvini, carpintis, cyano, tetracanthus, atď, ktorá sa veľmi komplikovane chová iba v pároch, pre jej veľkú vnútrodruhovú agresivitu. K iným rybám je tolerantnejšia, aj keď to nie je mäkká ryba, lebo pri teplejšej a staršej vode v menšej nádrži dokáže byť samec drsný (sviňa

) aj na väčšie ryby. Treba ale povedať, že napr istlanum, grammodes, beani sú horšie beštie

Klasika pravidlo - pomôže a pomáha priestor a zase len priestor. A vhodná osádka, inak to majú samice spočítané a dochovať 2,5-3 ročný pekný a funkčný dospelý pár sa stáva skôr šťastnou náhodou.