sumdir díky . Jak jsem psal jikry byly neoplodněné a z první várky nic nebylo . Ale pár je hlídal pořád i když už na nich byla plíseň . Dnes jsem dopoledne měnil vodu , tak jsem jim květináč vybral a jikry vypláchnul . Dal jsem ho zpátky na místo a hned ho obsadil ten samej pár a už zase čistí ... Vytvořil se mi ještě jeden pár kterej obsadil druhou půlku nádrže . V tomhle druhým páru je samec už hodně do růžova zbarvenej . Ale pořád se nemůžou rozhodnout kam nalepit jikry . Chvilku čistí kořen , chvilku kámen . Musím zítra po cestě z práce koupit další květináč a ten by je mohl snad přesvědčit kam s jikrama . Jinak jak jsem jim odebíral květináč tak 8cm samice se nezalekla a normálně mi vyjížděla po ruce .
Tak druhý pár který se nemohl pořád rozhodnout kam s jikrama je včera položil na boční stěnu kamene dřív než jsem jim tam dal květináč . Jiker je tentokrát o dost víc než u prvního páru v květináči a vypadají všechny oplodněný a zatím v pořádku . Samice se o ně vzorně stará , ovívá je ploutvema a samec ji jistí . Na tom šutru a na mých fotkách ale nejsou jikry moc vidět ... . Jedna zajímavost - k tomu páru se snaží přifařit ještě jedna plná samice s vystrčenou papilou a chtěla by je tam položit taky . Samec ji občas odežene ale nevypadá že by mu to zase až tak vadilo , zato už vytřená samice je zásadně proti