Zprovoznil jsem filtr a po cca 5ti dnech se rapidně snížil průtok. Vyčistil jsem předfiltr a bílou vložku, ale po pár dnech se znovu přicpal. Tak kouknu do návodu a zjišťuji, že jsem dal tu bílou vložku na mřížku místo pod ní. Po sestavení dle návodu byl filtr strašně hlučný. Rezonovala mřížka o spodní část koše předfiltru. Hluk byl slyšet přes chodbu v další místnosti. Vyřešil jsem to vložením kousku filtrační vaty na výstupky mřížky, kterými se dotýkala dna předfiltru. Teď mám v místnosti FX6, tento eheim a JBL 1501 a nejhlasitější je počítač, filtry 4 metry za zády neslyším.
 Zprovoznil jsem filtr a po cca 5ti dnech se rapidně snížil průtok. Vyčistil jsem předfiltr a bílou vložku, ale po pár dnech se znovu přicpal. Tak kouknu do návodu a zjišťuji, že jsem dal tu bílou vložku na mřížku místo pod ní. Po sestavení dle návodu byl filtr strašně hlučný. Rezonovala mřížka o spodní část koše předfiltru. Hluk byl slyšet přes chodbu v další místnosti. Vyřešil jsem to vložením kousku filtrační vaty na výstupky mřížky, kterými se dotýkala dna předfiltru. Teď mám v místnosti FX6, tento eheim a JBL 1501 a nejhlasitější je počítač, filtry 4 metry za zády neslyším.Malé srovnání hlasitosti filtrů, které mám od nejtiššího: JBL 901, JBL1501, FX6, EHEIM 1200, Tetra 1200+. Ta tetra je v kuchyni a je to pěkný hučák. FX6 je na svůj výkon překvapivě tichý.

. Neměl jsem sice verzi s topením, ale to myslím na hlučnost mít vliv nebude. S ostatníma značkama zkušenosti nemám, vždy jsem šel cestou eheimu. Ale třeba se ostatní připojí se zkušenostma.
 . Neměl jsem sice verzi s topením, ale to myslím na hlučnost mít vliv nebude. S ostatníma značkama zkušenosti nemám, vždy jsem šel cestou eheimu. Ale třeba se ostatní připojí se zkušenostma.