Posílil jsem trochu filtraci a zakoupil tento filtr. Přivezlo ho DPD. Po vybalení jsem zjistil, že je naprasklá jedna ze čtyř spon, kterou se přidržuje hlava filtru na nádobě. Žádný problém, za tři dny mi ji z eshopu poslali zdarma. Po naplnění filtru medii koukám zespodu na hlavu, proč je na ní kovová spirála, co vypadá jako topení. Pak se podívám na krabici a tam je napsáno XLT Zprovoznil jsem filtr a po cca 5ti dnech se rapidně snížil průtok. Vyčistil jsem předfiltr a bílou vložku, ale po pár dnech se znovu přicpal. Tak kouknu do návodu a zjišťuji, že jsem dal tu bílou vložku na mřížku místo pod ní. Po sestavení dle návodu byl filtr strašně hlučný. Rezonovala mřížka o spodní část koše předfiltru. Hluk byl slyšet přes chodbu v další místnosti. Vyřešil jsem to vložením kousku filtrační vaty na výstupky mřížky, kterými se dotýkala dna předfiltru. Teď mám v místnosti FX6, tento eheim a JBL 1501 a nejhlasitější je počítač, filtry 4 metry za zády neslyším.
Malé srovnání hlasitosti filtrů, které mám od nejtiššího: JBL 901, JBL1501, FX6, EHEIM 1200, Tetra 1200+. Ta tetra je v kuchyni a je to pěkný hučák. FX6 je na svůj výkon překvapivě tichý.