Prezentácia akvárií a nádrží návštevníkov portálu CichlidKlub.sk
Pravidlá fóra
Nachádzate sa v sekcii "VAŠE NÁDRŽE", pridajte aj vy svoju nádrž, aby sme aj my vedeli čo máte doma ! Ako správne vložiť prezentáciu nájdete priamo tu: viewtopic.php?f=35&t=8
Jo, zebriny jsou nejhezčí ryby co jsem kdy měl. Ale zase teď můžu chodit kolem akvária a nemusím se bát, že se ryby splaší. Stále je co pozorovat, i sumci jsou stále vidět. A S. acuticeps až vyrostou budou doufám taky krasavci.
Skaláry jsou v práci. Jeden z wild geošů si vyhrabal a střeží sám jámu za kořenem. Ale asi jsem si s acuticeps zatáhl nějakou nemoc. Občas se některý z menších G. taeniopareius otírá žábrami o kořen nebo dno, nebo podivně vlnivě plave (cuká sebou). Zkusím to natočit na video.
Tak jsem si problém s otíraním ryb zavlekl i do akvária v práci. Doma mi něco podobného dělají geoši, ale udělá to jeden geoš za půh hodiny. V práci to dělají mřenky furt a občas to dělá i peřovec. Skaláři, se kterými jsem asi tento problém do práce přitáhnul, jsou naprosto vklidu. Navíc se na mřenkách objevila krupička. Nějaké nápady co by to mohlo být? Na netu se většinou píše o popálených žábrech, ale vzhledem k tomu, že to mám ve dvou různých akváriích na různých místech, tak toto mi přijde hodně nepravděpodobné. Teoreticky by to mohlo být i tou krupičkou, doma jsem si krupičky vůbec nevšiml a stejně to geoši občas dělají. Video s mřenkami, ale geoši dělají skoro totéž, akorát ne tak často:
Geoši argyrostictus XINGU i odchovy acuticeps pěkně rostou. Byla kravina kupovat ty 2 wild acuticeps. Spíše uvažuju co s Geoši taeniopareius. Mám 3 wildy, jeden solidní odchov a zbytek je bez puntíků nebo zakrslý. Možná si vezmu od Ondry jeho odchovy a těch zakrslých a bez puntíků se zbavím.