Áno, hovorili sme o tom. Viem od Teba, že pearsei rastú rýchlo (aj mne prerástli bocourťákov, aj synspilákov). Ale tie pearsei som uviedol z toho dôvodu, že som ich priniesol z Nemecka naraz so sieboldii. Všetky ostatné ryby som mal v tom čase už väčšie a väčšie aj zostali. Sieboldii neprerástli žiadnu z nich.
Petenie red od Milana K. boli veľkosťou ako sieboldii, keď som ich dostal, ale už sa Tomocichle vzďaľujú, takže tiež rastú rýchlejšie.
Ešte mám jednu Peteniu wild z Maďarska, ale tá "poskočila" od augusta asi na dvojnásobok svojej vtedajšej veľkosti. Ja viem, porovnávať sieboldii práve so splendidami tiež nie je celkom fér. Ale už veľmi nemám s čím iným
Aktuálne mám Astronotusy, od Kalabu a Papíka, z ktorých sú niektoré (tiger, red oscar, blue berry) menšie ako sieboldii. Takže uvidíme, ako porastú tie. Ale zo skúsenosti z minulosti viem, že aj Astronotus porastie rýchlejšie. Dali sme im so synom čas maximálne do 1.5.2017, kedy budú musieť uvoľniť akvárko pre modré gupky (naša nová láska) a budú musieť do 1050-ky. A spolieham sa na to, že v tom čase už budú väčšie ako sieboldii.