od transporti686 » 29 Sep 2014, 14:48
stiff: čo sa týka odpadu a jeho vodivosti, nehádam sa s tebou presne neviem, nikdy som sa moc nezaujímal o odpad z RO, ak som prestrelil, tak sa ospravedlňujem, ak niekto má RO, nech vezme merač vodivosti a zmerá vstup, výstup a odpad
tvrdosť vody je len jedna časť, voda obsahuje veľa iných látok, ktoré sa v konečnom dôsledku podieľajú na vodivosti, len pre tvoju predstavu, pri zmäkčovaní vody v BA, ktorá ma okolo 500 microS vodivosť, dostaneš po zmäkčení na nulu, teda úplne odstránenie tvrdosi, vodivosť tak 480 microS alebo takmer žiadny pokles, takže odstránenie tvrdosti sa na poklese vodivosti podieľa veľmi mále, ale zase záleží aj od toho aká voda, toto je v BA, RO nie je určené na odstraňovanie tvrdosti ale na odstránenie rozpustených látok vo vode, ako som písal, do RO musí ísť úplne mäkká voda, zdôrazňujem, že úplne mäkká! ak do nej pustím 12 stupňov nemeckých tak ju zabijem rýchlejšie resp. hodne rýchlo, ak do nej pustím 1 stupeň nemecký, tak ju zabijem o dosť pomalšie ale zabijem, tvrdosť ostáva v membráne, ucpáva póry, narastá vstupný tlak, poškodzuje sa membrána, kvalita vody sa zhoršuje a čo je problém, že ak tam tá tvrdosť je už dnu, tak ide odstrániť iba chemickým čistením, ktoré ale má za následok určité poškodenie membrány a vo väčšine prípadov aj určité zhoršenie kvality vody na výstupe, ktoré je nezvratné, o koľko sa zhorší kvalita závisí od toho, aké chemické činidlo sa použije ako šetrne sa to robí a čo je podstatný fakt, na RO je najdrahšia membrána, ostatné je len obal.