uprava vody uS

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže ...rady, návody a recenzie

Re: uprava vody uS

Neprečítaný príspevokod Belial » 28 Sep 2014, 18:33

Ono je to tak, že kolóna je náročnejšia na údržbu- regeneruje sa kyselinou a hydroxidom a RO je síce pohodlnejšia, ale je pri nej dosť veľa dopadnem vody.
Žiadna nádrž nieje dosť veľká...
Obrázok užívateľa
Belial

Neprečítaný príspevokod satan z pekla » 28 Sep 2014, 18:45

hmmm zaujímavé náročnejšia na údržbu ak to máš popis v čom spočíva údržba a ako sa robí ďakujem
Obrázok užívateľa
satan z pekla

Obrázky: 11

Neprečítaný príspevokod Rostro » 28 Sep 2014, 18:58

Demi kolonu treba regenerovať kyselinou a hydroxidom ako Belial písal. Demi kolonu si takto zregeneruješ a podľa veľkosti kolony ti vydrží na X litrov demi vody, ktorú ti dokáže vyrobiť pri 0 uS a potom treba regenerovať. Len na to treba mať aj čas a hlavne priestor. Ja mám aj 500 l kadu, kde napúšťam demi vodu.
Verejné akvárium v Dubnici nad Váhom » Verejné akvárium v Dubnici nad Váhom - podpor akvárium svojim lajkom, alebo zdieľaním
I´m cichlid positive » www.cukrarenjanka.sk - https://www.facebook.com/cukraren.jankask 3370 L "natural" tank
Obrázok užívateľa
Rostro

Obrázky: 0

Neprečítaný príspevokod satan z pekla » 28 Sep 2014, 19:16

asi jedine čo ma zastaví je priestor toho veľa nemám
:(
Obrázok užívateľa
satan z pekla

Obrázky: 11

Neprečítaný príspevokod perchess » 28 Sep 2014, 19:19

stiff píše:Mám Tiborko, mám :) Akurát včera som to po "drobných" úpravách spustil nanovo... :

Tak si to tam predsa napratal. To mi vtedy nenapadlo dať jeden valec trocha vyššie.... Funguje spoľahlivo?
Obrázok užívateľa
perchess

Neprečítaný príspevokod stiff » 29 Sep 2014, 14:17

perchess píše:
stiff píše:Mám Tiborko, mám :) Akurát včera som to po "drobných" úpravách spustil nanovo... :

Tak si to tam predsa napratal. To mi vtedy nenapadlo dať jeden valec trocha vyššie.... Funguje spoľahlivo?

Jasné, šľape ako hodinky... ;)
http://www.stiffcichlids.eu - i´m cichlid positive maniac patient 8-)
Obrázok užívateľa
stiff

Neprečítaný príspevokod transporti686 » 29 Sep 2014, 14:26

a pri reverznej osmóze potrebuješ mať pred ňou predfilter a katex (zmäkčovací filter), do katexu treba mať tabletovú soľ, ktorá regeneruje tento katex, lebo ak nemáš katex, tak zabiješ membránu v osmóze tvrdosťou a dlho nepožije, takže do osmózy musí isť úplne zmäkčená voda a takisto sa často odstraňuje pred vstupom do osmózy chlór, lebo takisto ničí membránu, robí sa to chémiou alebo filtrom s aktívným uhlím. Odpadá pri nej regenerácia kyselinou a hydroxidom a keď vyrobíš vodu o parametroch 10-20 microS (podľa návrhu osmózy a kvality vstupnej vody), tak ti to pre akva potreby bohate stačí, voda je úplne bez tvrdosti a "prázdna", ako už bolo povedané výroba osmózou ma určitý odpad, ktorý je nutný pri tomto spôsobe výrobe čistej vody.
transporti686

Neprečítaný príspevokod Aquarista » 29 Sep 2014, 14:28

Pri použitií RO meral niekdo z vás parametre odpadovej vody ?
Je to total bordel, alebo je použiteľná napr. pre afriku ?
Obrázok užívateľa
Aquarista

Neprečítaný príspevokod stiff » 29 Sep 2014, 14:33

Aquarista píše:Pri použitií RO meral niekdo z vás parametre odpadovej vody ?
Je to total bordel, alebo je použiteľná napr. pre afriku ?

Záleží akú máš vstupnú vodu. Ja som odpad z RO vždy používal pre SA cichlidy. Nikdy nebol žiaden problém. Ale tak my máme mäkkú vodu no.
http://www.stiffcichlids.eu - i´m cichlid positive maniac patient 8-)
Obrázok užívateľa
stiff

Neprečítaný príspevokod transporti686 » 29 Sep 2014, 14:35

Aquarista: pokiaľ do RO ide napr voda o 500 microS, čo je napr. bežná vodivosť z kohútiku v BA, tak ten koncentrát čo odchádza je už v násobkoch, kľudne 2000, 3000 microS záleží aj od návrhu osmózy, aká je vstupná voda, aká kvalita je na výstupe atď..., takže neviem, či by rybám v tom bolo dobre, otázka je akú vodivosť majú v prírodnej vode, platí, že čím viac látok voda obsahuje, tým má vyššiu vodivosť.
transporti686

PredchádzajúciĎalší

Späť na Technické vybavenie nádrží, rady a recenzie techniky

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť