Tyhle ryby jsou nádherný, měl jsem je cca 1,5 roku ale bohužel neúspěšně. Buďto se rubali mezi sebou nebo je později vykostili jiný cichlidy ke kterým jsem je zkusil přidat. Dost náladový a nevypočitatelný ryby, který dokážou bejt hodně zranitelný anebo taky dominantní..... je toho po netu o nich hafo a pár lidí odsud je už taky mělo ale co názor to rozdíl
Měl jsem jich nejdřív 6ks pak se 3ks stěhovali na SK - nevím co s nima dnes je .... Samice by měla být o dost menší než samec už celkem brzo a u mě to opravdu tak bylo. 2 samci velcí a samice malá, potom jsem musel pár oddělit a zůstal v 350l, bohužel samce zabil můj vrahoun samec breidohri při tření a samici nechal na pokoji a samotnou. Druhej samec dokázal v 800l šikanovat Petenie splendidy 30cm takovým způsobem že jsem čuměl a musel jít zase zpátky do 350l k ovdovělé samici a breidohrům.... Bohužel samec brei opět zaúřadoval a zabil i tohoto samce!
Asi to znáš ale o P. polleni je dobrej tenhle článek
http://www.akvarista.cz/web/atlas/detail/?id=103Na tvý fotce jsou všichni cca stejní velikostně takže ..... čert ví ? Možná ta úplně napravo nemá tak výrazný čelo a je plnější v břiše i když nacpaný jsou všechny pěkně
Sorry . Velikost skvrn na pohlaví mít vliv nebude.
Já na ně prostě neměl štěstí a nedokázal jim poskytnout asi to co potřebovali.
Tvoje kombinace Paratilapia X Heros mě nikdy nenapadla a musím říct že překvapila..
Jsem zvědavej jak ti to půjde a přeju hodně zdaru !