Tak zase něco málo mimo cichlidy . Vím že je měl Stiff , nevím jak je na tom s nima teď ale určitě bude mít v archivu lepší fotky
Vloni v listopadu mi zavolal kamarád který má malou chovničku a byl majitelem malýho akvaobchodu , že si objednal od dodavatele nějaký cichlidy a že mu přivezli na zkoušku i takovou netradiční rybu jestli se na to nechci přijet podívat . Tak se stalo že jsem se vrátil domů se 4ks těchto asijských potvůrek .
Byly ve velikosti cca 3cm . Dnes mám už jen dva kousky . Dva se umlátili mezi sebou - kupodivu ty dva větší ..... Jsou to dost plachý potvory ale když mají hlad tak se předvádějí i před předním sklem . Když zhasnu honěj se jako koně ale ani na jednom není ráno vidět nějaký zranění . S krmením je to složitější , byly odchovaný na patentkách a dost dlouho mi nic jinýho nebrali . Ale moc jsem se s nima nemazal a když měli hlad naučili se nakonec brát i hovězí srdce , krevetky a teď už oždibujou i rybý filety . Granule jsem je ještě žrát neviděl . Taky přebytečný gupky a mečovky jim hodně jeli ale těch není nikdy dost ....
Jeden má momentálně cca 10cm a jeden asi 7cm . Jsou ještě v původní 200l , brzy se postěhujou do 350l kterou budou mít až na odrostlejší Botia Macracantha jen pro sebe . Do budoucna ale půjdou do 800l - pokud se toho dožijou . Narostou z toho pěkný hovada .
Kdo zná "Rada" ví že má spoustu nádherných ryb a tyhle asijský krásky má taky a mnohem větší a hlavně delší dobu , takže by mohl taky něco hodit ....
Dole jedna fotka asi před úpravou na stůl ....