Janči , tohle byly moje první P.polleni v životě . Jak jsem psal načetl jsem si o nich myslím si dost , nečekal jsem že to bude lehký .
Ale to co předváděla tahle poslední .... nechápu ? Do ledna 2016 byla v nádrži s Datnioidem , EBJD , párem P. breidohri . Nikomu nic nedělala a nikoho si nevšímala ale breidohri ji při tření dávali čím dál většího čouda , byla za otloukánka . V lednu letos jsem ji odlovil a vypustil do 800l společně s Datem . Já měl strach hlavně o Data protože to jsou takový ňoumové (aspoň ty moje) . Dat si od začátku v pohodě proplouval mezi velkejma Viejama , Peteniema a pearseiema a pollena se držela v rozích nádrže u hladiny a ostatní ji sem tam jen tak prohnali , nic drastickýho . Říkal jsem si tak to je dobrý pollena časem povyroste a ostatní ji dají pokoj . Ale pořád jsem je sledoval a někdy za dva měsíce v březnu jsem si všiml že se pollena otrkala a občas se proti rybě ,která ji chtěla prohnat otočila a vrátila ji to ! A postupem času se její obrana změnila v cílenej útok , zvlášť u toho samce splendida , kterej je oproti ní velikej několikanásobně .... a čím víc jí ostatní ryby ustupovali a nevraceli jí to , tím se její ataky zvyšovali . Poslední týden už to bylo tak že jsem Petenie neviděl , pearseie jen u krmení a dokonce ten velikej samec synspilák byl nervózní při každým pohybu v nádrži . A opravdu , když pollena stála v rohu pod hladinou ryby opatrně plavali , jakmile se pollena dala do pohybu , všechny ostatní ryby zajeli pod kořeny a čekali kam poplave a když se vrátila do svýho rohu tak zase opatrně vykouknuli ! Absolutně tu změnu nechápu
Ta mrcha má 15cm , je tam od ledna a během posledního měsíce se ji začali bát ryby který mají 30cm.... ???
Ona jim fyzicky nijak výrazně neubližovala (při svý velikosti) ale to její věčný vysírání a prohánění je začalo psychicky vysilovat a oni to prostě vzdali a radši se uklidili do kořenů při jakýmkoliv jejím pohybu !
Strašně mě to mrzí , protože polleni mě dlouho fascinujou a těšil jsem se na ně a navíc už vypadala opravdu jako pollena oproti tomu jak jsem je přivezl . Zčernala na uhel , stříbrný až modrý šupiny začali mít nádhernou kresbu a celkově mohutněla ! Ale takhle začala prospívat kupodivu až v tý 800l . Teď jsem ji vrátil zpátky do 350l k breidohrám a je po dominanci - klepe se i před o 3cm menší samicí breidohri . Bohužel ji nemám kam jinam dát a než aby se trápila nabídnu ji k darování ....
Tahle příhoda s P.polleni se mi bohužel vůbec nepovedla a je mi to velmi líto ale nejsem si vědomej že bych to nějak záměrně zavinil
Jestli se fakt naplno projevila jejich nevyzpitatelnost a labilita a já měl zrovna tu smůlu ..... ???
Omlouvám se za ten sloh