Tak zaktualizujem aj ja info a stav. Uz ubehla nejaka ta doba a v akva sa tiez veci pomenili... Na zaciatku som mal 2 partie multikov, lavu a pravu. To uz daaavno nieje pravda. "Stenu dali prec" a teraz si muslicky ponosili viac dolava. Paradoxne lava strana bola vzdy taka.... nijaka. Vpravo bol zivot vo velkom prude, "na hromadke" zilo hadam 4-5 genracii potomkov z rodicmi. Ale teraz je vseko inak. Jedneho multika som nasiel exnuteho za filtrom... ma to fest mrzelo ale co uz. Nanestastie to bol jeden z paru zijuceho vpravo (stale neviem rozoznat samcekov a samicky) asi koli tomu sa zjednotili....
V sucasnosti uz pravu stranu (byvalu koloniu) ovlada cryptocoryna
. Este tam jednu muslicku strazi jeden multik ale... uvidime.
U cyprichromisov doslo tiez k redukcii, 2ks som nasiel na krycom skle.... opalovali sa pod led pasmi a evidentne im to dobre nerobilo... Uz potom nejak nehceli plavat... asi ich stipali popaene supiny a viete ako to je s vodou, ked sa speciete...
Pozitivum je, ze z "prveho vrhu" rybky dorastli. Zostalo ich tusim 5.
Pribudli k nim dve neolamprologus daffodil - ujal som sa ich z nudze. Bohuzial s nimi prisiel aj prisavnik a na neho mam tazkeee srdce. Pozral vsetku zelenu riasu hajzel! Sice teraz vidiet moje krasne profesionalne domarobene pozadie
:D:D ale tu ciernu riasu ci co to je zrat nechce a nevyzera najlepsie. Ale zvykol som si. Ked sa mi ho podari chytit, pojde do ineho akvarka (pripravujem dalsie po zruseni stareho v kancelarii (asi na to pouzijem Rostrov predfilter...
), ked ho spojazdnim tak ho sem pridam.
Uz dlho sa mi v akarku neobjavil novy zivot, uz som sa aj zacal bat, ze je nieco zle, ved multici sa kotili jedna radost a aj cyprichromisy casto nieco skusali... ale lady sa prelomili. Multici sa konecne zzili (asi) alebo uz dorastli mlade kusy a maju konecne male bodkyv muslickach
a u cyprichromisov asi tiez rozbehavali prevrat, ked Mplungu zhodili z tronu Utinti
. # samicky nosili naraz a nechapem ako asi aj vsetky tri "zlozili" potomstvo do komory k filtru. Teraz mam dilemu, ci ich tam nechat, nech kus podrastu alebo ich prelovit medzi zvysok....
A fotky:
nova "filtrova" skolka
celkovy pohlad:
daffodily:
Posledny muhykan v dzungli vpravo:
Sef novej kolonie
A kral vrchnych cca 15
Skoda ze ten moj mobil sa stale nenaucil fotit lepsie... a vraj chytry mobil to je...