Pavle na to jsme zvědav až to přelovíš a přeměříš. Ty moje jsou nějak hoooodně brzo velké, až se kolikrát leknu když se zadívám a porovnám s některými velikostně stálejšími rybami.
Nicméně teď mám na dvou argenteách problém, né že by jim tikaly poslední hodinky ale vlastně vůbec nevím, co to je.
To jediné mi tu na foru chybí
pořádé vlákno s hromadou nemocí aby se člověk mohl začíst a pobírat zkušenosti.
Nicméně kdyby kohokoli napadlo o co se jedná...
V kostce:
Ryby se chovají, normálně, první u které to začalo to pomalinku ustupuje a trvá kolem 3 týdnů nejméně, bez poklesu kondice, nálady, chuti do žraní, nedovedu odhadnout jestli samovolně přestane nebo ne.
Příznaky jsou v podstatě takové že z mého pohledu jak kdyby měli něco špatně se slizovou vrstvou, nebo jí neměli dostatečnou.
Tím vznikají bílé odřeniny především na hlavě, které si ryby jsou schopny i samy rozdrbat víc a sem tam jim z krajů odřenin i vlaje cár starého slizu/pokožky.
To se ovšem hrozně rychle léčí, do pár hodin ztmavne, za den či dva nejdéle uplně zahojí. Takže se člověk raduje že snad dobré, jenže během 5ti minut se ryba klidně rozdrbe znova, ať už náhodou o dekoraci, nebo stačí třeba když se při lovení granulí a výpadech na hladinu otřou o krycí sklo, výztuhu, nebo i jen větev v akva.
Ostatní ryby mají oproti nim mnohem odolnější pokožku a tyhle dvě argenteje jsou jako z vosku.
Nevadí jim to, ale mě ano.... zkoušel jsem masivní výměny, ve kterých pokračuju, je to základ, poté výluhy, ty nepřinesly žádné rapidní zlepšení, zkusil jsem i výrazněji zasolit, to věci spíše uškodilo a měl jsem pocit že to ryby víc svádí k rozdrbávání.
Momentálně to řeším výměnami, podávám vitamíny a čekám na další vývoj.
Nemám pocit že by ryby byly v ohrožení života ale přeci jen nějaký problémek asi mají, do teď ale jedná ryba neměla jedinou hlubší ránu.
Proces vždy stejný ... odřeno a pokud se to stihne tak zahojeno a stále dokola