Ťažko sa mi hľadajú slová, už druhý deň to rozdýchavam, ale momentálne je akvárium v stave akom vidíte t.j. bez rýb a vody. Niekto mi veľmi praje, ale už som sa z toho dostal....
Štvrtok mojou vinou som navečer menil cca 2 kubíky vody. Urobil som veľkú osudovú chybu a zabudol som zastaviť kohútik na studenej vode. Výsledok... ráno 5:20 budíček, prídi rýchlo do podniku je celý vytopený, podľa hodín “natieklo” mimo akvária ďalších cca 9 kubíkov ľadovej vody, zatečený podnik, sklad, pretečený filter, akvárium a kôli podchladeniu všetky ryby okrem Oxydoras niger a 4 ocelátov K.O.
Tieto ryby ľadovej vode “zatiaľ” odoľali sú ešte v šoku a čakám či to do zajtra dajú. Už sú v druhej nádrži. Oxydoras zatiaľ na to ako to s ním vyzeralo a myslel som, že je hotový, tak sa nakopol, a uvidím čo na druhý deň. No a teraz ak Oydoras prežije tak sa pohrávam s myšlienkou, že Oxydorasa si nechám a niečo k nemu ( neviem čo) doplním, alebo ho predám ak bude v poriadku a zmením “komplet” biotop a úplne iné ryby aké som mal v akváriu. Ešte neviem aké, lebo to stále rozdýchavam ale niečo tam musí byť. Veľká Cichla temenis, ďalšie Cichly a spol, plus veľká arowana to nedali....
Takže momentálne 3370 litrov voľných a premýšľam či tam nedať 1000 gupiek
... vy by ste to ako využili?