od jojo2409 » 22 Sep 2014, 12:10
OD jojo2409: s akvaristikou som sa dostal do styku uz asi v 6az 7 rokoch,nakolko asi kazdy s mojej rodiny mal nejake to akvarium,takze som vyrastal v prostredi akvapozitiv,co poznacilo aj mna.Aj v skole nas bolo par nadsencou ktori doma mali akvaria,prevazne do 100 litrov objemu,co sa nam zdalo byt obrovske,mali sme v nich prevazne gupky mecune,skalare,vela rastlin,okyslicovanie cez hlucnu pumpu a molitanovy filter.rybky nas drzali dost dlho,no potom sme vsetci prepadli basketbalu.Na rybky uz nebolo tolko casu,este sa o to chvilu staral otec,no casom akva islo do pivnice.Navrat k akvaristike nastal asi tak pred 4 rokmi,siel som psom kupit krmivo,do novej akvaristikyv Humennoma tam som ich uvidel,myslim malawky,roznofarebne,krasne rybky,hned ako som prisiel domov som hladal miesto pre akvarium,nenapadne nahodil tema pred manzelkou.Onedlho prislo moje prve akva v 2 faze akvaristiky,klasicky komplet 112 litrov,kamene piesok a yellowky,zebry,elongatusy.No ako kazdy uz asi po pol roku som zacal premeriavat izbu,ocami presuvat nabytok a cakal na pricho mojich narodenin.Co by si chcel k narodeninam,spytala sa manzelka,chvilu ticho a potom som povedal ze vacsie akvarko,ukazal nakresizby ako by to vyzeralo a zabralo to.Predal som 112 kompleta stolik,a kupil komplet 375 l diversa,to bolo obrovske a stihol som ho zariadit do mojich narodenin.Presiel nejaky cas a akva sa my zdalo znovu primale,znova som meral,kreslil,a cakal na vhodnu chvilu,to oznamit manzelke.A verte tomu prisla.vsetko prebehlo ako minule,predal som 375,a s nakresom stolika a osvetlenia som siel k znamemu stolarovi,jak to videl skoro odpadol,ale o 2tyzdne bolo vsetko hotove,a nacas doslo aj akvarko.Doma sa ocitla moja 500 LITROVKA,s rozmerom 2500x500x400,ktora takto funguje uz rok apol,nocasom pribudla 200 do detskej,a do komory 3 60 litrove,zena to ustala aj ked sem tam my to da najavo,ci to nieje vela.Momentalne mam v 500 malawi,no tie poputuju do 200 ,a v 500 planujem tanganiku,nejake cyphotilapie,altolamprologus,julidochromis.No urcite to nieje koniec vsetkych moznosti,ktore som vycerpal,lebo uz existuju tajne plany na malu chovnickua 4 metrove akva,ale to az nabuduce
- Prílohy
-