Názov nádrže: Tanganyika v Bytči
Založenie nádrže: už 30.11. alebo 1.12.2021
Biotop nádrže: Tanganyika v 500 litorch tj. snaha čo najrozumnejšie vyplniť plochu i vodný stĺpec = skaly, piesok, ulitky, zopár rastlín, aj voľný priestor.
Rozmery nádrže (d x v x h): 1300 x 600 x 650 mm
Hrúbka skla: 12 mm
Objem nádrže : 507 lit
Dekorácia v nádrži: zadná strana čierna fólia, kamene (zo Súľova pre lepšiu tvrdosť vody), piesok, odolné rastlinky - nie veľa, ulity slimákov, aj morské ulity a asi tam budem musieť nejak "vkusne" nainštalovať niekoľko lesklých mušličiek, ktoré požadujú moje dcérky...toto bude isto ešte upravené v budúcnosti podľa potreby buď mnou alebo miestnymi obyvateľmi
Filtrácia nádrže: externý filter Oase Biomaster 850 Thermo (ak by nestíhal, niečo vhodné doplním, ale ja mu verím!)
Osvetlenie nádrže: vrchný hliníkový kryt (biely ako skrinka pod akvárkom) s 2 trubicami (white a blue)
Ohrievanie nádrže: integrovaný vo filtri 400W
Stojan pod nádržou: "Zosilnená" skrinka (lamino DTD, korpus s dvojitých dosiek) vyrobená na mieru pre toto akvárium: 1300 x 650 x 700(v) mm
Kryt nádrže: Hliníkový kryt zn. cF - (biely ako skrinka pod akvárkom)
Rastliny v nádrži: budú 2 ks Cryptocorina XXL + 10 ks Anubiasov
Ryby v nádrži: Počiatočné osídlenie bude (všetko mladé rybky 3-4 cm): 20 x Cyprichromis Leptosoma jumbo Kekesse "Yellow head" , 15 x Lamprollogus ocellatus "Gold" , 10 x Altolamprollogus compressiceps Karago "Yellow", 10 x Enantiopus sp."Kilesa"
Kŕmenie rýb: plánujem 2 x za deň (ráno + večer) - prevažne mrazená potrava (cyklop a iný vhodný planktón) + nejaká suchá kvalitka (to ešte budem konzultovať s manželmi Fuljerovcami, od ktorých rybky aj akvárko beriem)
Výmena vody: 2-4 krát za mesiac, presný objem a frekvenciu uvidím podľa kvality vody
Fotogaléria nádrže: keď bude, rád priložím
Poznámka k nádrži: K akvaristike sa znovu vraciam po viac ako 20 rokoch, kedy som musel akvárium (vtedy Tanganika: Cyp.leptosoma mpulugu + Lamp.Ocellatus) zrušiť kvôli odchodu na VŠ. Tanganyika ma vždy fascinovala vďaka veľmi múdrym a zaujímavým rybkám. Vždy som sa chcel k nej vrátiť, teraz, keď už mi môžu aj dcérky pomáhať, je verím vhodný čas, veľmi sa na to tešíme Akvárium a osadenstvo som si navrhol tak, aby sa skombinovali viaceré typy biotopu jazera a každý obyvateľ akvária našiel svoje prirodzené útočisko tak, aby bol spokojný a čo najlepšie sa využil celý objem/priestor. Preto tam budú piesočné plochy (enantiopus), rastlinky a veľká plocha na plávanie (leptosoma), územia s ulitami (ocellatus) a aj skalnaté úkryty (compressiceps). Budem vďačný za každú radu, či doporučenie...