Dnes som mal extra adrenalínový zážitok, malá raja ma pri čistení nádrže šlahla chvostom. Nebodla ma, len šlahla ako by byčom.
Keď som blízko nej čisitl sklo, pseudoplatystoma sa zlakla a tá vyplašila raju. Ako sa raja otočila a zdrhala šlahla ma po prste chvostom.
Nevim či naschvál, alebo len v panike no schytal som to. Najskôr to bola bolesť podobná ako keď pichne osa. Na prste som mal tri malé bodky, ako ked si prcviknete kožu do zipsu a potom mi prs mierne sčervenel a opuchol. Po asi 15min. až pol hodine ( neviem to presne čas som nesledoval len odhadujem) ta bolesť ustúpila a už len občas cítim taký podobný pocit, ako keď popŕhlim žihlava. Teraz okrem toho , že mám ten prs mierne stuhnutý už nepociťujem nič.
Už som po tých rokoch čo sa mi pri rajách nič nestalo prestal byť opatrný, tak som dostal varovanie
. Zo začiatku som sa kním nikdy nepriblížil na dosah chvosta. Vedel som, že som v dosahu jej chvosta a mohla by ma zasiahnuť no riskoval som.
Takže bacha páni, opatrne s tymíto kráskami. Pokial viem najbližšie antisérum je vo Wiedni, ak sa za tie 4 roky, čo som si to zisťoval niekde v SR alebo ČR nevyskituje. Pokial mám info, jed potamotrigonov sa rozklada pri vysokej teplote. Preto treba pri zásahu ponoriť zasiahnuté miesto do čo najteplejšej vody, aku dokážete zniesť. Neobariť sa
! Ja som si nato spomenul až po dosť dlhej dobe. Vlastne až vtedy, ako som čistil nádrž altumom a tie mám v 31°C vode ako som sa v tej teplej vode močil , tak mi prst odpuchol aj odčervenel.