Díky, mám z něj radost, navíc je to první ryba u který mi vyloženě zatím chybí bambule na čele aby tu siluetu dotáhnul k dokonalosti
Ale on se dlouho přemlouvat nenechá, však je to ještě mládě.
Paoli je to přesně tak jak píše Heady, za sebe nemůžu tvrdit že by se mi potvrdil nějaký ryby druh jako primárně býložravý. Osobně si myslim že tyhle ryby vzhledem k jejich spotřebě vyjdou na množství zkonzumovaného masa snad podobně jako dravější druhy (hlavně v mládí), je tu ovšem ten rozdíl že potřebují kvůli trávení dorazit zeleným přibližně ve stejném poměru jako masitá strava. Prostě a jednoduše toho sežerou kvanta a čehokoli, ale to je obecně známé
Jinak u mě jsou na jídelníčku: Patentka, koretra, artemie, hrách, kukuřice, špenát, vločky, chystám se zkusit rýži, mražené kevety, sardinky, grundle, maso z mušlí, spařené pampelišky, kopřivy, (sešrotujou i spařené dubové listí). Hodně velkou zásluhu přikládám živému krmnému hmyzu- kobylky, cvrčci, mouční červi a snad nejoblíbenější červi zaphobas.
Ze sušeného: vločky sera, hikari různých druhů a sem tam SAK energy, spíš abyhc se ho zbavil. Na hikari už nedám dopustit
Teď jsem samozřejmě ve fázi vykrmování takže se vesele překrmuje a žrádlo jde do akva dokud to do nich padá, 2x denně podle nálady, stavu vody a tak dále ... přes den většinou suchým a zeleninou, večer hlavní chod většinou masitého charakteru.
K tomu velké výměny vody a teplota kolem 27.