Priatelia ďakujem za slová chvály, no nie je to také super ako sa zdá. Žiaľ to, že doma trávim tak 2 - 3 dni za mesiac sa podpísalo na rybách. Hlavne na Uaru. Päť zo siedmych pôvodných napadol nejaký črevný parazit. Liečenie malo slabý úspech, dve uhynuli, a dve, možno tri síce ešte žijú, ale ... vidno na nich že chradnú a asi to už majú tiež zrátané. Štve ma to, no žiaľ ... nemôžem pracovné a životné povinnosti podriadiť rybám. Proste to nejde. Verím že aspoň dve ktoré krásne rastú a aj dobre žerú budú zdravé.
Parametre vody neriešim, občas zmeriam pH ktoré sa po 3 týždňoch bez výmeny vody pohybuje niekde na úrovni 6,2 - 6,6.
Filtre šlapú, no aj tak ich musím každé tri mesiace kompletne rozhodiť, molitany vyprať a Siporax aspoň trochu prepláchnuť.
Ohľadom nejakých listov, šišiek a podobnej dekorácie "jemnej" dekorácie ... mal som v minulosti. Iste je to pekné, dá to akvárku taký prirodzený nádych, no rýchlo sa to rozkladalo, Uary to likvidovali a tak boli filre zanesené často za pár týždňov a často bolo nutné ich akútne vyčistiť. Takú situáciu si teraz nemôžem dovoliť. Krmenie som hodil na krk mame, ale čistiť a starať sa o techniku musím sám. Tak povediac každý deň verím, že sa nestane žiadna katastrofa aby som nemusel letieť kvôli tomu domov.
Veľkosť Creni neviem ... ryby nemeriam a odhad cez sklo býva asto nepresný, ale tipujem že môžu mať 8 - 10 cm.
Rád by som do akva doplnil nejaké menšie a nenáročné druhy, kedysi som mal Aequidens maronii, potom som ich predal a teraz ich zas zháňam ... dnes som zohnal 2 ks, takže sa k nim chcem znovu vrátiť.
Inak všetkých ktorí si myslia že som "zapadol prachom" a už som tu neni ubezpečujem, že portál pravidelne navštevujem a čítam si témy ktoré ma zaujímajú. Prispievať zatiaľ neni moc čím ... všetko je predsa jasné