rivulatus x citrinelus

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

rivulatus x citrinelus

Neprečítaný príspevokod kovarnicka » 03 Feb 2025, 18:04

zdravim, dlouho jsem tu nebyl a ted prichazim s dotazem...mam nadrz 290x60x60....mel jsem v ni 2 pary vieja zonata, par citrinelus + 2 kusovky zonaty a citrona, 3x gibbiceps...takhle to fungovalo asi 6 let. pary zonat na kazdem kraji, vprostred par citonu. asi pred dvema lety jeden samec zonaty uhynul a tim se zhroutila hierarchie v celem aqua. zbyly samec postupne uhnal samice, kusovky, takze mi ve finale zbyl 1 samec zonaty, 1 samec citrona a ted tam maji asi 10 cm managujece....ted k dotazu:-)
samec zonaty ma uz urcite pres 10 let, nevim presne, ale tak dlouho ho mam ja a to uz jsem ho bral jako odrostlou rybu. vidim na nem, ze odchazi...asi starnu a uz nechci tak tvrdy ryby a radsi bych neco mirnejsiho, tak jsem si poridil 10 rivulatu. chtel bych je do ty nadrze, az odrostou a zonata umre, ale protoze strasne nerad davam ryby do neznamych podminek, tak bych si rad nechal citrona a managujce....myslite, ze je to mozne je v takove nadrzi mit spolecne s akarama? ja doufam, ze jo, kdyz ani citron a ani managujec nebudou v paru. ale prece jen jsou to mnohem temperamentnejsi ryby nez akary....kdysi jsem je mel a myslim, ze do 1000l by se hodili.
sorry za slohovku a doufam, ze nekdo poradi:-)
Obrázok užívateľa
kovarnicka

Re: rivulatus x citrinelus

Neprečítaný príspevokod head66y6 » 07 Feb 2025, 07:31

Nazdar ;)
No nebyl jsi tady hodně dlouho :D a za tu dobu to tady tak nějak "zavadlo" s nástupem nových sociálních sítí, životním kolotočem skalních členů i slabou ochotu nových kousků se podělit o nějaké fotky a info.
Ale tak to je a portály tohoto typu si tím procházejí dá se říct všechny i ty zahraniční.

Hele měl jsem v nádržích kromě citronů i rivulatus i Vieja i manguensis a myslím že i takto pohromadě. Záleží jak hodně velké necháš rivulatus dorůst, než je tam vrazíš?
Oni rivulatus nejsou zase žádné přecitlivělé měkoty a umí si zjednat pořádek když chtějí. Samci umí dorůst i 30cm, když k tomu mají podmínky a dobrou genetickou výbavu. Ondra Kotyza by ti mohl vyprávět :D
Máš nádrž 1000l. tam už se něco vejde a pokud bude dobře rozčleněná a naháněné ryby se budou mít kde schovat, tak bych to vyzkoušel.
Nejlepší by bylo, kdyby jsi mohl nádrž přepažit nějakou sítí nebo mřížkou, aby na sebe ryby viděli a zvykali si, než je sloučíš. Viděl by jsi taky jestli na malé rivulaty někdo z těch stávajících bude útočit přes síť.
Nevyzkoušíš - nezjistíš :)
Obrázok užívateľa
head66y6

Re: rivulatus x citrinelus

Neprečítaný príspevokod kovarnicka » 09 Feb 2025, 17:20

je to tak:-)....diky za odpoved...citron(mozna labiatus) ma +-25, managujec kolem 10...akary max.5cm, takze je jeste necham odrust. zatim jsou v sestistovce a maj se docela k svetu, takze si myslim, ze aspon tech 10 cm daji celkem rychle...nadrz je po byvalych najemnicich jakoby rozdelana na tri teritoria a ani s prepazenim by nemel byt problem...taky jsem premyslel, ze by citron sel na cas do 600 a akary do 1000 a po case bych ho tam vratil...no , uvidim...budu informovat a snad neco i vyfotim...v soucasnosti to nema cenu, je to mrtvy more :D
Obrázok užívateľa
kovarnicka

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia