rivulatus x citrinelus

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

rivulatus x citrinelus

Neprečítaný príspevokod kovarnicka » 03 Feb 2025, 18:04

zdravim, dlouho jsem tu nebyl a ted prichazim s dotazem...mam nadrz 290x60x60....mel jsem v ni 2 pary vieja zonata, par citrinelus + 2 kusovky zonaty a citrona, 3x gibbiceps...takhle to fungovalo asi 6 let. pary zonat na kazdem kraji, vprostred par citonu. asi pred dvema lety jeden samec zonaty uhynul a tim se zhroutila hierarchie v celem aqua. zbyly samec postupne uhnal samice, kusovky, takze mi ve finale zbyl 1 samec zonaty, 1 samec citrona a ted tam maji asi 10 cm managujece....ted k dotazu:-)
samec zonaty ma uz urcite pres 10 let, nevim presne, ale tak dlouho ho mam ja a to uz jsem ho bral jako odrostlou rybu. vidim na nem, ze odchazi...asi starnu a uz nechci tak tvrdy ryby a radsi bych neco mirnejsiho, tak jsem si poridil 10 rivulatu. chtel bych je do ty nadrze, az odrostou a zonata umre, ale protoze strasne nerad davam ryby do neznamych podminek, tak bych si rad nechal citrona a managujce....myslite, ze je to mozne je v takove nadrzi mit spolecne s akarama? ja doufam, ze jo, kdyz ani citron a ani managujec nebudou v paru. ale prece jen jsou to mnohem temperamentnejsi ryby nez akary....kdysi jsem je mel a myslim, ze do 1000l by se hodili.
sorry za slohovku a doufam, ze nekdo poradi:-)
Obrázok užívateľa
kovarnicka

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia