Malá - delší dobu plánovaná změna
Ve 4 nádržích ze 6 co mám, mi plavou různé Channy, nebo jejich potomci, ale v 8kilu v obýváku budou vždy plavat cichlidy!
Po cca 4 letech s jižní Amerikou v 800l, jsem se vrátil zase ke střední Americe. Je to pro mě taková "srdcovka".
Jižní Amerika je fajn, ale je to prostě takový nějaký klidný, nic moc se v nádrži neděje a chybí tomu občas nějaká akce Ale bylo to samozřejmě dáno tím, že jsem po odchodu Mesoheros ornatus, měl samé relativně klidné ryby z JA.
Od začátku jsem věděl, že už do těch malých 800l nechci cpát velké ryby jako Vieja, Maskaheros, Parachromis nebo Petenia ( i když ty mě mrzí velice, protože bych je rád zase jednou měl).
Dlouho jsem pokukoval po menších cichlidách z Mexika, které by se mohli potkávat ve stejné řece, nebo v nějaké laguně.
A tak mi od minulého týdne plave v nádrži, kterou jsem jim maličko upravil pro jejich potřeby: 4ks Cribroheros robertsoni, 4ks Trichromis salvini a párek Thorichthys meeki "rio Candelaria". V plánu byly Thorichthys ellioti, ale ti nějak došli, než jsem se pro ryby dokopal. Chtěl bych tam zkusit ještě pod hladinu živorodky Xiphophorus helleri (přírodní formu). Dorůstají dost velké, také do toho Mexika patří, ale uvidím jestli to nakonec nebude jenom drahé krmení?
Mám nějaké dorůstající u chovatele z letošního výtěru, lehce zamluvené....
Abych nekecal, nedokázal jsem se zbavit 2ks sumců Sorubim lima. Ty do Mexika nepatří, ale jsou to moji oblíbenci a dokud to budou v pohodě dávat, tak tam mají vždy své místo. A nechal jsem tam na dožití ještě poslední kus mřenky B. macracantha, která je u mě už asi 16 rok.
Tady pár fotek. Nádrž vypadá celkem prázdná, když jsou ryby ještě malé. Musel jsem je vylákat z větví a šutrů krmením, aby tam vůbec něco plavalo na fotce