Dobrý deň.
Súrne potrebujem nejaké rady.
Akva mám 250L malawi.
Všetko bolo v úplnom poriadku do dnešného dňa.
Osadenstvo:
Labidochromis caeruleus YELLOW - 8x,
Pseudotropheus socolof - 4x
pseudotropheus zebra blue+blue - 3x
Pseudotropheus demasoni - 3x
SUMČEK Synodontis eupterus - 1x
Včera som odstavil perlátor na vytváranie bubliniek vo vode(vzduchovač) a vývod vody z filtra do avka som spravil tak ako mi radili a to aby dochádzalo k prirodzenému prekyslicovaniu. Pravdepodobne to bolo málo. Dnes som dal samozrejme naspäť vzduhovač.
V noci som vstal okolo 3:00 a kukal som na ne aké sú všetky pekné a ráno okolo 8:00 zrazu boli všetky pri hladine a 5 ks už bolo mŕtvych.
Strašný pohľad. A najmä tie najväčšie a najkrajšie.
Čo ma zarazilo voda bola úplne mútna.
Hneď som vymenil 50% vody a filter a vzduchovač je naplno samozrejme. Rybky sa spamätávajú a vyzerajú že by to mohli rozchodiť ale ešte dve asi skapú. V čase keď som ich tak našiel tie už boli skoro mŕtve. Už len ležia na dne a velmi neplavaju.
Prepacte ze neopisujem podrobnejsie, píšem sem narýchlo či nemáte nejaké rady.
Nerozumiem prečo bola voda strašné mútna a aj po výmene 50% vody je stále mútna.
Ďalej či som chcel nechcel, musel som vyčistiť komplet filter, lebo z tej mútnej bol äplne celý šipnavý, tak dúfam že tam ostalo pár baktérii.
Pravdepodobne som spravil chybu s tým vzducovaním, ale viete mi povedať z čoho môže byť mútna voda? Skoro ako keď pri zakladaní akvária sa zamúti na niekoľko dní voda.