FrantisekP píše:Hezky jsi zvětšil bazén
Nemáte u těch nádrží z druhé ruky obavu, aby to nepovolilo? Někde jsem četl, že ta nádrž se na začátku přizpůsobí podložce a nevím čemu ještě všemu a při dalším uložení to nikdy nebude stejné a ty spoje pak pracují a můžou povolit…
Je to podložená obava, nebo je to nesmysl? (chápu, že stáří bude důležitý parametr)
800l byla moje druhá nádrž z první ruky. Věděl jsem na 100%, že člověk přede mnou ji kupoval jako novou ze Sklorexu a měl v ní necelé 3 roky Terčovce.
Jebnul jsem pod ní 3cm polystyren, po částech ji několik dní napouštěl, kontroloval jestli nerosí spoje a podle potřeby jak si to sedalo jsem vyrovnával celou nádrž do bubliny vodováhy (jeklový stojan jsem si nechal udělat s kulatýma patkama na M12 závitové tyči s aretací). Poslední ladění roviny proběhlo po 3 měsících od napuštění. Od té doby to už X let drží rovinu i těsnost
Ale abych řekl pravdu, ta první nádrž z druhé ruky z odchovny jednoho týpka měla cca 570l a ta mi začala na boku ve výšce asi 40cm nade dnem ve spoji rosit a pak už i pomalu kapat. Po asi 4 letech používání
Je to vždycky trochu risk.