S přídavky mořské soli se musí opatrně. Od pár lidí co se věnují chovu brakických ryb (jednu dobu jsem se pokoušel o chov lezců) jsem se dozvěděl, že s minerály v neupravované sladké vodě může chemicky zreagovat nepředvídatelným způsobem. Někdy to ničemu nevadí, jindy (jinde) může vzniknout klidně i smrtící koktejl. Lépe přisolovat obyčejnou kuchyňskou solí. Osobně s ní mám velmi dobré zkušenosti, v rozpouštějícíse solance se rybky doslova s rozkoší koupou.
Jinak, ještě z vlastní zkušenosti - na celkové posílení organismu i rychlou neinvazivní léčbu drobnějších neduhů, pokud se vyskytnou, se mi osvědčil na drobno našprtaný česnek. Dokonce mi po něm lapnou i dravci, všežravým rybkám vyloženě chutná. Třeba by aspoň pro zmírnění mohl pomoci...

) jednalo sa tam o tie vredy u carpintis . Osobne som si vždy myslel že ide o Lymphocystis ale chlápek tam písal že to úspešne lieči  s Epsomská soľ 15ml na 40l(pozeral som to dá sa kúpiť v lekárni) + Seachem ParaGuard (čo som pozeral tak u nás asi momentálne nie je) neviem či to zaberá ale myslím že aspoň za skúšku by to stálo. Ja osobne som carpintis nikdy nemal ale možno to niekomu pomôže. Ak by mal niekto tento problém a vyskúšal to dajte potom nejaké info či to funguje
 ) jednalo sa tam o tie vredy u carpintis . Osobne som si vždy myslel že ide o Lymphocystis ale chlápek tam písal že to úspešne lieči  s Epsomská soľ 15ml na 40l(pozeral som to dá sa kúpiť v lekárni) + Seachem ParaGuard (čo som pozeral tak u nás asi momentálne nie je) neviem či to zaberá ale myslím že aspoň za skúšku by to stálo. Ja osobne som carpintis nikdy nemal ale možno to niekomu pomôže. Ak by mal niekto tento problém a vyskúšal to dajte potom nejaké info či to funguje