Včera jsem byl na otočku u Papíka.
Hned po vkročení do první haly jsem slyšel Jirku (tradiční lovič a balič ryb), jak se baví s někým mezi akvárii na koho nebylo viddět.
Říkám si, tenhle hlas znám... a zachvilku se vyloupl do chodbičky Miloš Kroupa! Dřív tam makal jako zaměstnanec a parazitolog ale pak odešel do Petra Aqua a hromadu let u Papíka nebyl.
Tak jsme při procházení mezi regálama prokecali skoro hodinu a půl. Já čuměl po rybách a on pracvoval.
Říkal že v Petra Aqua skončil, důvody jsme probírali ale to sem nepatří. Říkal že začal s Papíkem zase spolupracovat jako externí zaměstnanec a že tam jezdí na sběr mrtvolek, pitvání, rozbory a léčbu.
Ve zkratce k rybám.
Tentokrát vůbec žádní sumci typu pseudoplatystoma, oxidoras a podobný hovada i Lkových sumců bylo méně než jindy.
Krásné Satanoperca deamon a jurupari!
Mirasi, haiti nebyly, Petenie byly ale jenom ty co jsem ti psal už v květnu. Jsou tam od ledna 2020, moc nevyrostli, jsou pořád šedivý a nikdo z obsluhy nevý jestli to jsou green nebo red
Byly tam nádherný Crenicichla atabapo a lenticulata kterým do 20cm už moc nechybělo. Parádní G. steindachneri WF.
No a nakonec opravdový špek, který se hned tak nevidí - v jedné nádrži Caquetaia krausii WF !!!
Stál sem nad nima a slintal. Ryby už asi v 15+ cm. Ale furt mi v hlavě jelo, že se nedoporučuje chovat různé druhy Caquetaia v jedné nádrži a tyhle krausii jak byly z odchytu, tak byly opravdu divoký. Kousali se a štípali už v téhle nádrži u Papíka, měli okousaný ploutve a sem tam nějaká šupina chyběla. Věděl jsem že by mi v 800l nadělali paseku a vykostili myersi a vše ostatní. Škoda no. Mít nádrž navíc tak bych nějaký vzal i za tu nemalou cenu.
Měl jsem kliku a byly tam celkem čerstvý Metynnis fasciatus, tak jsem 3ks vzal aby nebyla ta moje jediná co přežila útok ornatuse sama.
Jen vloni stáli fasciatusi 220,- a letos 340,-