Paloi, nemáš za co. Rád jsem si udělal volno a vyrazil s tebou na obhlídku
V Dříteči byly k vidění také krásné cichlidy rodu Etroplus z Indie a Sri Lanky, celkem dost cichlid ze střední i jižní ameriky.
Zajímavá byla taky 3 akvária naplněná různými druhy rodu Tetraodon, vyfotil jsem jen ty největší, nejošklivější a zároveň nejzajímavější Tetraodon suvatii, které měli cca 12cm. Vieja coatzacoalcos, které tam jsou už přes půl roku statečně rostou a domů bych to už nechtěl ani zadarmo, v další nádrži nějací kryplíci evidentně pocházející z nigrofaciatus, a zahlídl jsem i nějaké tetované parroty.
Největší překvapení pro mě nastalo když jsem v jedné rohové horní nádrži narazil na zřídka nabízené Metynnis fasciatus, za krásnou cenu než bývají obvykle k sehnání třeba v Německu nebo Polsku - pokud se vůbec v nabídce objeví. Říkal jsem si že pár kouskama doplním moji skupinku "Metynnis sp. Big spots Peru"
Když jsem si vlastnoručně lovil 3ks, přišel se na mě podívat paloi co to vlastně lovím. Když uviděl co beru prohlásil něco ve smyslu "Ty vole ty si lovíš tohle, já si půjdu lovit sumce a kdo z nás bude za chvilku chovat cichlidy? "
Ale z toho bych strach neměl Milane
Klasicky se tam nedalo moc fotit, tak jenom pár mázlejch obrázků pro info: