Mám smůlu a zase jsem narazil na rybu o které se na CK taky píše a jsou tu myslím i nějaké fotky ale nemá založenou kartu.
A protože jsem línej na nějaký představování, tady je jejich celkem podrobnej popis i s nároky na chov. Jen si to stačí přeložit
https://www.ciklid.org/artregister/art.php?ID=311
V roce 2018 jsem si od V.Kalaby přivezl 6ks B. cupido ale ukázalo se že je to B.wavrini. Při loňských výpadcích elektřiny jsem o 4ks přišel.
A protože jsou tyto cichlidy spíš hejnové, rozhodl jsem se ty dva zbylé kusy doplnit o příbuzné. Vím že mi Saty psal v threadu o B.wavrini že měl oba druhy společně v nádrži a že cupido byly živější než wavrini, tak já je přesto zkouším dát dohromady.
Před cca 3 měsíci jsem jel okolo V.Kalaby a stavil se na návštěvu a kukačku do nádrží.
Psali jsme si spolu už několikrát o rozpoznání rozdílu mezi cupido a wavrini a navíc mi poslal fotku ryb co má na skladě a tak jsem věděl že tentokrát má opravdu B.cupido. Než jsem k němu ale dorazil, měl poslední 3ks. No, stejně jsem je vzal. Byly to opravdu prckové max. 4cm, původ odchytu Peru.
Momentálně jsou v 350l s těmi 2ks wavrini. Vypadají jako jejich odrostlejší potomci, hlavně proto že skoro celý den plavou všichni společně ve skupině.
Je vidět že cupida rostou a začínají chytat i nějaké barvy - oproti wavrini jsou už teď barevnější
Při dalším dovozu čerstvých ryb si asi zajedu do Čankovic ještě pro 2 - 3ks abych navýšil celou skupinu.
Jsou to pořád prckové velcí jako Apistogrammy co tam jsou s nima a když si samice Apisto hlídá jikry v kokosáku dokáže je slušně rozehnat