miras90 píše:Moc pěkný kousek. Já právě zvažuji co bych dal do nové nádrže za sumce ale musí to být něco co mi nesežere ryby
Čímž se vylučují dvě mé oblíbené a krásné ryby Phractocephalus hemiliopterus a Pseudoplatystoma fasciatum.Ty bohužel sežerou co můžou
Ďakujem!
Phractocephalus hemiliopterus sa aj mne páči, možno najviac zo všetkých tých catfish, aj keď 90% ľudí povie, že je to lacná ryba, ľahko zohnateľná, nepatrí do akvária. No, dá sa, kým je malý. Ale keď presiahne určitú veľkosť, už je to s ním komplikované. V mojich tisíc litroch bola hranica tak 30 cm, potom už bol z neho likvidátor. Ja som mal pocit, že ten darebák loví všetko len tak pre zábavu, nie od hladu. Mne sa vždy podarilo ho umiestniť niekomu do väčšieho akvária. Či tam aj končili alebo putovali ešte ďalej, to som neskúmal. Mal som ho asi 3 alebo 4-krát.
Pseudoplatystoma fasciatum - s tým sa mi nedarilo, myslím, že potrebuje čistú vodu, "dusík ho dusí". A to je v mojom preplnenom akváriu problém.
Ale ak chceš anténovca a z Južnej Ameriky, tak jeden tip (z takých bežnejších druhov) mám - Leiarius marmoratus. 40 cm sumec a okolo neho 8-10 cm ryby. Nie je to len moja skúsenosť, Janek by to tiež mohol potvrdiť.