Prezentácia akvárií a nádrží návštevníkov portálu CichlidKlub.sk
Pravidlá fóra
Nachádzate sa v sekcii "VAŠE NÁDRŽE", pridajte aj vy svoju nádrž, aby sme aj my vedeli čo máte doma ! Ako správne vložiť prezentáciu nájdete priamo tu: viewtopic.php?f=35&t=8
Bohužel Cyprichromis Bulu point se nedaří odchov, takže do akva jsem doplnil skupinu Cyprichromis leptosoma jumbo kitumba, 23 kousků (mělo jich být víc, ale 14 nepřežilo cestu kurýrem ). Když se zadaří doprava tak ještě doplním. Akva je jinak celkem bezproblémové, probíhá jen pravidelná údržba a každý druhý max. třetí den je třeba očistit skla.
Do akva jsem doplnil poslední druh a to 6 ks Neolamprologus buescheri Kachese. Měly by to být tři páry, největší samec už má 7 cm, tak si v akva začíná sjednávat pořádek. Doplnil jsem pár menších kamenů abych vytvořil další ukrýty. Ale do budoucna budu muset některé druhy zredukovat a nechat vždy pár max 2. Bohužel u žádného druhu zatím není náznak párování. Jen u boulengeri mám stopro jeden pár ale ostatní 4 ks budou pravděpodobně samečci . Jak se ryby zabydlí něco nafotím.
V akva se nic převratného neděje. Odešlo čerpadlo Jebao, než se vrátí z reklamace mám zapůjčené jiné od Libora. Na kamenech vyhrává hnědá řasa, ale světlo přidávat nebudu, takže to tak nejspíš zůstane. Ryby jsou v plném počtu, teda minus jeden calvusák proskočil mezi krycimi skly a do rána to nedal. Leleupi se začínají rvát jak koně, stejně tak buescheri vyčlenili jeden kus který je otloukánek. Takže budu omezovat postupně počty. Boulengery mají zase nakladeno v ulitě, stejně tak i mulťáci. Ale potěr nemá v akva velkou životnost. Nemám aktuálně ambice ani čas na zakládání dalšího akva .
Menší aktualizace. Musel jsem přeskládat filtr, přidal jsem pár litrů anexu tak aby to tam vlezlo. Čerpadlo Jebao po reklamaci zatím v pořádku funguje. Řasa na kamenech se pěkně rozrůstá hlavně v pravé častí, kde se pěkně vlní v proudu. Je zajímavé, že místama zbarvuje do fialova, netušim proč. Ničim se ji nesnažim likvidovat ani chemii žádnou nepřidávám. Z osádky jsem dal pryč mulťáky, bohužel byly hodně utlačovaní, tak jsem je předal dál. Dva kusy se schovávaj mezi kameny tak v akva ještě plavou, než je odchytím.