Upozornenie - zasa idem písať tie moje voloviny, čo nemajú s cichlidami nič spoločné. Ale s rybami trochu áno. Ale vôbec by ma nenapadlo, že sem niečo také zavesím
V posledný deň minulého roka ma dcéra s manželkou vytiahli do Viedne, do galérie Albertina Museum. Aktuálne prebiehala výstava Claude Moneta. Hovorím si, že to bude utrpenie. Nuž, ale čo by som pre moje baby neurobil
Popozeral som, páčili sa mi asi 3 obrazy, aj tie neboli od Moneta. Nuž, ale nerozumiem tomuto umeniu. Viem. Jeden obraz ako druhý. Niektorí tam cvakali foťákmi, stáli pred obrazmi niekoľko minút, niektorí ani nedýchali Fajnšmekri Ja tak nedýcham u Thomasa Tillmanna. Moja manželka tiež nechápe, čo môžem toľko u Thomasa Tillmanna obdivovať. Jedna ryba ako druhá. Nechápe, že som fajnšmeker
Hodiny plynuli a dostali sme sa do časti Pabla Picassa. A ja som niečo objavil. Nebol to ani obraz, ale keramický tanier. Nikto z rodiny si to ani nevšimol, pozerali len obrazy. Musel som ich zatiahnuť naspäť. Na policajtov a na ryby mám čuch Zacítim ich zďaleka A to bola prvá fotka, čo som v Albertine urobil. Tanierov s rybacou tematikou tam bolo viacero, ale tento bol úplná pecka Upozorňujem, že len prvá fotka je moja, ostatné som čmajzol z internetu
Pablo Picasso žil v rokoch 1881 - 1973. Jeho úplné meno bolo: Pablo Diego José Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz Blasco y Picasso López. Dať dieťaťu takéto meno? Jeho rodičia nemohli byť "kompletní"
A ešte jedna zaujímavosť: pozrel som si 10 najdrahších obrazov na svete (to neznamená, že sú najlepšie, ale predali sa za najvyššie ceny) a medzi nimi má Pablo Picasso tri. O ostatných 7 sa delí ďalších 7 maliarov. Asi to bol fakt frajer
Ale vráťme sa k rybám. Sme síce v sekcii Mimo témy, ale predsa len, odtiaľ - potiaľ. Doma som gúglil, či ten tanier s rybami nájdem aj na nete. Našiel som, bol hneď prvý na stránke. To viete, mám vkus A teda tých rybacích tanierov je tu požehnane. Tu len taký stručný výber:
Ale to nie je všetko. On vytvoril celé sety porcelánového riadu:
No vidíte, aký to bol FISHMAN
Manželke občas predstavím kamaráta cichlidára ako "ďalšieho magora z partie". Zatiaľ sa na to nikto neurazil. Myslím, že aj Picasso by medzi nás zapadol
Ak to niekoho zaujíma ešte viac, do Gúglu treba hodiť napr. heslo "pablo picasso plate fish" a Gúgl to na Vás vyvalí