RAP píše:HEAD66Y6 píše:kvietik píše:Krásna ryba, len škoda, že sú to takí nespoločenskí zmrdi
Společenský to oni jsou .... k ostatním rybám celkem bez problému.
Ale mezi sebou opravdu zmrdi! .......... Asi to bude chtít pro sicher záložní samice jako u C. salvini.
No vidíš a už máš vhodné spolubydlící.
Já si myslím, že je to o velikosti nádrže. Např.salvíni v jezírku ve Fata Morgáně jsou absolutní beránci a to samci mají minimálně 20cm.
Jojo tohle by byla zajímavá a povedená kombinace a na pohled taky
Jasně že to je i o velikosti nádrže - o tom žádná.
Mě se ale tihle ornatus prali a naháněli mezi sebou ve velikosti 7-8cm , kdy jsem je dával do 800l.
A to se tam ztratili jako když plivneš do rybníka. Vyloženě štípou jeden druhého ale ostatní i menší ryby nechávají na pokoji. Když jsem je odlovoval na prodej z 200l výkrmny, kde byly jen nějaký eLkový sumci tak jsem 2ks nejmenší asi 4cm nějak přehlídnul mezi trubkama a větvema. Tak jsem si říkal že je tam nechám, nebudu je odlovovat k těm ostatním co jsem si nechal a budu pozorovat jestli jim to prospěje v rychlosti růstu oproti ostatním.
Honili se stejně a když dorostli asi do 6cm tak ten silnější během 2 dnů dobil toho druhého k smrti. Normálně mu oškubal polovinu šupin na boku a vykousnul mu i oko! 2ks čtyřcentimetrových rybek v 200l plném trubek kořenů a skrýší a stejně si ho systematicky vyhledával
Na jezírko ve Fata Morganě se vždycky rád podívám když se vrátím na víkend do Prahy.
To je nádhera. S tím by se dalo vyblbnout