Předevčírem jsem k samci vrátil samici, která se měsíc léčila a srůstala z jeho posledního "sexuálního harašení". Těšil jsem se, že je brzo vyfotím zase spolu jako páreček. Do nádrže se samcem přidány listy mandlovníku, teplota stažena na 24°C aby se moc nevášnil ......
Dnes jsem samici opět odlovoval úplně dodrbanou a unavenou z jeho nátlaku. Přidal jsem ji tam i trubku, kam se vejde pouze ona. Ona se ale před ním ani nesnaží schovávat, přijímá rány a když ji na chvilku nechá, tak si k němu ještě pro další nakládačku připlave sama
Pár fotek toho zmetka. V nádrži s ním plavou celou dobu jeho 4 potomci, ale ani oni ho nerozptýlí od útoků na samici.
Na fotkách je vidět rozdíl v osvětlení nádrže. Mám tam 2ks LED reflektorů. V pravé půlce fotky svítí původní studený bílý a nad levou půlku nádrže jsem nedávno koupil a zavěsil nový místo toho, co se rozbil. Stejný prodejce, stejný výrobce, jen já si nezkontroloval "teplotu" světla a je do žluta. Na nasvícení dna i ryb je to celkem poznat. Ale květenu nepěstuju a rybám to, zdá se, nevadí