od paloi » 01 Apr 2017, 18:17
Boli sme na konci januára, Blue Berry mali asi 3 cm, teraz 5-6 cm (jeden rastie trochu rýchlejšie). V januári ich bolo plné akvárium, možno 100 - 150 ks.
V Čechách som vtedy kupoval aj 2 ks Astronotus ocellatus lemon, ale to je podobný podfuk (niekto tomu hovorí honosne "marketing"). Ryby boli reálne žlté, Heady dosvedčí, žlté boli aj v predajni, aj nejaký čas doma. Ale po 2 mesiacoch ich už voláme "orange". Po žltej ani stopa. Nie sú to síce žiadne "lemony", ale krásne sú. Na SK som také nedokázal kúpiť a to som toho pochodil veľa. A myslím si, že podobne dopadnú aj Blue Berry. Všetci to viete, že na nete sú len nejaké fotky malých rýb. Tak prečo asi?
A ako píše Heady, doviezol som "pěknou sbírku barevných variant" - ešte jeden skvostný tiger a dva klasické Red Oskary. Také luxusné (a životaschopné) kusy na SK jednoducho nezoženiem. Za posledné 4 mesiace mi z 8 "slovenských" zostali 3 ks, z 9 českých stále žije 8. Ryby sú približne rovnako veľké, sú spolu v rovnakej vode, takže nejaká moja chyba asi nebude príčinou toho, že tie zo Slovenska padajú.