Petenia splendida wild

Diskusia o cichlidách zo Strednej Ameriky

Re: Petenia splendida wild

Neprečítaný príspevokod paloi » 03 Jan 2017, 16:01

Vysly píše:Tak dnes je to již pátý den co je mam doma a pořád nic nechtějí. Snad už brzy začnou žrát. Napadá Vás co bych mohl ještě zkusit?

Zopakujem svoj príspevok z mája (je v tomto vlákne):
Petenia splendida wild bola vždy u mňa najproblémovejšia ryba, čo sa týka kŕmenia. Vždy to trvalo niekoľko dní, kým začali žrať. Akoby tie ryby smútili pri zmene prostredia. Pri prvých rybách spred 5 rokov som 2 týždne skúšal granule, nakúpil som asi 5 druhov a nič. Nechceli ani pangasa, patentky, jednoducho nič. Po 2 týždňoch hladovky sa chytili na kuracie mäso. Nič iné. Po ďalšom týždni začali brať opatrne patentku. A po mesiaci už žrali všetko. Akurát posledná "várka" z minulého roka začala žrať asi hneď, a to ma teda dosť prekvapilo. So žiadnou inou rybou som tento problém nemal. Ani s peteniou spledidou red.

A teraz doplňujúce info:
Prvé petenie, čo som doviezol od Thomasa Tillmanna, už v predajni v Nemecku vyzerali vyhladované, kostrbaté, že už-už idú skapať. Plutvy mali potrhané. Kamaráti mi to vysvetľovali tak, že mnohé tie ryby majú za sebou dlhú cestu z Ameriky, že toto si treba uvedomiť, v mnohých prípadoch ide o odchyty, čo je pre ryby ďalší nezvyk. A že ak ich kúpim, tak ich vykŕmim a dajú sa do poriadku. Potom vydržali asi 15-16 hodinovú cestu v aute. A potom dva týždne sa ničoho nedotkli. A to boli asi 8-9 cm rybičky. Obidve prežili a narástli na 30 cm. Postupne začali žrať všetko, úplne všetko.

Keď som priniesol od chovateľa z Martina 5 veľkých petenií wild, vo veľkosti 20-30 cm, bol podobný problém. Ryby nežrali asi týždeň. Tie ryby jednoducho "smútia", inak si to neviem vysvetliť. Posledné som priniesol z Maďarska pred pol rokom, maličkých 3 cm prckov. Nežrali asi 5 dní. Ale už som vycvičený, takže sa tým nestresujem. Už si to nevšímam, resp. ma to nerozhodí. Iba jeden jediný raz som mal šťastie (alebo možno výnimka, čo potvrdila pravidlo), v auguste 2015 som priviezol z Nemecka 5 malých rýb, ktoré začali žrať okamžite, aktuálne sú u Duriho. A ak si dobre pamätám, keď sa presťahovali k nemu, tak on sa stretol s tým istým "problémom". Jednoducho nežrali.

Ešte stále potrebuješ niečo vysvetľovať? Nič ďalšie nemusíš skúšať. Nič nerobíš zle. Jednoducho máš Petenie splendidy wild. Vydrž, oni budú žrať. A veľa....
Obrázok užívateľa
paloi

Neprečítaný príspevokod Vysly » 03 Jan 2017, 16:49

Díky, budu tedy čekat.
Obrázok užívateľa
Vysly

Neprečítaný príspevokod duri » 05 Jan 2017, 00:02

jj, presne tak, asi dva tyzdne nezrali, potom sa chytili na kuracie prsia. No a teraz zozeru hadam vsetko, co padne do nadrze.
Detto to bolo u cervenych peteniek od Headyho.

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Obrázok užívateľa
duri

Neprečítaný príspevokod head66y6 » 16 Jan 2017, 19:11

Vysly tak co? Už se ti rozjedli?
Pár foto mejch "pažravců"....
Prílohy
14.jpg
Kápo mezi "green form"
9.jpg
26.jpg
16.jpg
3 mušketýři
Obrázok užívateľa
head66y6

Neprečítaný príspevokod Vysly » 16 Jan 2017, 20:48

Menší si občas zobne trochu patentky, ale ten větší ještě nic a to každý den zkouším na střídačku grundle a kuřecí prsa. Grundle krajím na malé kousky. Říkám si ze už musi mít hlad a každým dnem snad začnou. Jediné co dělá ten větší je to, že se naparuje u skla.
Jinak ty tvé jsou moc krásné.
Obrázok užívateľa
Vysly

Neprečítaný príspevokod Vysly » 17 Jan 2017, 18:53

Tak s radostí mohu říct, že dnes konečně ta větší začala žrát kuřecí maso.
Obrázok užívateľa
Vysly

Neprečítaný príspevokod duri » 17 Jan 2017, 20:13

Gratulujem, za chvilu to tam budes musiet ladovat po lopatach

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Obrázok užívateľa
duri

Neprečítaný príspevokod Aquarista » 18 Jan 2017, 15:19

HEAD66Y6 píše:Vysly tak co? Už se ti rozjedli?
Pár foto mejch "pažravců"....

po týchto potvorkách už idem zo dva roky, nejak zatial bezúspešne (asi to flákam), no tieto sú obzvlášť vydarené ... dobrý deal
Obrázok užívateľa
Aquarista

Neprečítaný príspevokod Vysly » 18 Jan 2017, 18:06

To věřím, že jim pak bude moc chutnat. Já ale zatím krmim střídmě, přece jen není akva ještě pořádně zajetý, tak se chci vyhnout komplikacím. Myslíte, že když úplně vysadim krmení patentkou, tak i ta menší petenia začne zobat to maso? Zatim žere jen patentku a maso ji nezajímá. Nechci jí úplně trápit hladem, ale mam strach, že dokud bude mít možnost patentky, tak bude žrát jen tu.
Obrázok užívateľa
Vysly

Neprečítaný príspevokod head66y6 » 18 Jan 2017, 19:13

No tak sláva :D
Myslím si že pokud už začala žrát tak bude za chvilku žrát všechno, tedy i to kuřecí.
Obrázok užívateľa
head66y6

PredchádzajúciĎalší

Späť na Stredoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia